Tüntettek a szegedi Belvárosi mozi bezárása ellen

2011.06.21. 09:23 Módosítva: 2011.06.21. 09:24

Mintegy százötvenen tiltakoztak hétfő este a szegedi Belvárosi mozi előtt amiatt, hogy keddtől határozatlan időre bezárják a háromtermes filmszínháznak és a Grand Café művészmozinak helyet adó épületet.

A mozit működtető Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. vezetője, Sódar István hétfőn délután jelentette be, hogy a műemlék jellegű épület berendezései akut tűzveszélyesek, s amíg ezeket a hibákat nem sikerül kijavítani, a tűzoltóság határozata értelmében az ingatlant be kell zárni. Sódar István hangsúlyozta, rendkívül fontosnak tartja, hogy az épület minél hamarabb biztonságosan működő moziként újranyithasson.

A spontán szerveződött esti demonstráció résztvevői mécseseket és gyertyákat gyújtottak, azokkal rakták körül az 1920 óta filmszínházként működő épületet. Tóth Péter Zoltán, a Grand Café munkatársa a tiltakozáson elmondta, a hatósági döntésben a mozi azonnali bezárásáról szó sincs. A mozinak a demonstráción részt vevő dolgozói megismételték korábbi felajánlásukat: végkielégítésüket - amely összességében meghaladja a 10 millió forintot - felajánlják a rekonstrukció költségeire.