Martin Scorsese filmet készített George Harrisonról

2011.07.19. 12:53

A film Harrison életének történetét tárja fel a liverpooli szerény kezdetektől a Beatlesben megélt sztármagasságokig, majd bemutatja a zenész későbbi filmrendezői és emberbarát tevékenységeit is - írja a The Daily Telegraph. 
Az amerikai HBO kábelcsatorna ősszel két részben fogja bemutatni a dokumentumfilmet.

A Living in the Material World című film eddig soha nem látott felvételeket villant fel Harrison életéről, emellett interjúkat is közöl mások között Eric Claptonnal, Paul McCartneyval, Yoko Onóval és Phil Spectorral.
 Scorsese, aki 2008-ben Shine A Light címmel (Rolling Stones Scorsese szemével) dokumentumfilmet készített a Rolling Stones együttesről, elmondta, hogy Harrison zenéje életének fontos részét képezte.

A 68 éves amerikai rendező pályafutását végigkíséri a zene. 1969-ben segédrendező volt a woodstock-i fesztiválról készült híres filmben, 1977-ben viszont már önállóan készítette el a The Band együttes búcsúkoncertjének filmjét, az Utolsó valcert. Az elmúlt évtizedben fontos munkája volt a Bob Dylanről készült film, a No Direction Home (2005), valamint a Rolling Stones turnéját megörökítő Shine A Light (2008).

A Harrisonról készült dokumentumfilm bemutatása egy igen elfoglalt évvége kezdetét jelenti a rendező számára. Decemberre tervezik a Hugo című játékfilmjének bemutatóját: a három dimenzióban készült alkotás Brian Selcznik gyermekregényének adoptációja, Sacha Baron Cohen főszereplésével.