Három bankkal állapodott meg Vajna

2011.07.20. 12:43

Három pénzitézménnyel állapodott meg Andrew G. Vajna filmszakmai kormánybiztos a Magyar Mozgókép Közalapítvány banki kötelezettségállományának megvásárlásával kapcsolatos tárgyalássorozata alatt.

Tájékoztatásuk szerint Andrew G. Vajna a három legnagyobb tartozásállományt kezelő pénzintézettel, az MKB, az FHB Bank, és az Erste Bankkal is megállapodásra jutott. Ennek értelmében a Magyar Nemzeti Filmalap (MNF) teljes egészében megvásárolja a fent említett bankokkal hitelszerződést kötött producerek tartozásait.

Az ehhez szükséges forrás az MNF rendelkezésére áll. Majdnem hatmilliárd forintot kapott a Magyar Nemzeti Filmalap (MNF) a Mozgókép Közalapítvány (MMKA) 5,1 milliárdos banki tartozásállományának megvásárlására és a filmipar megújítására a két héttel ezelőtti kormányhatározat szerint.

A fennmaradó kötelezettségek rendezése folyamatban van, a többi érintett pénzintézetről annyit árultak el,  is hamarosan lezárulnak a tárgyalások. A Banco Popolare, a CIB Bank és a Raiffeissen bankról van még szó.