Amerika Kapitány kiütötte Harry Pottert

2011.07.25. 11:41

Ki gondolta volna, hogy Harry Pottert ilyen hamar letaszítják trónjáról? Amerika Kapitány: Az első bosszúálló címet viselő produkció a nyitó hétvégén 68,6 millió dollárt hozott a Paramountnak. A magyar nézők csak augusztus 4-től válthatnak jegyet a filmre, ami sokkal erőteljesebb nyitó hétvégével büszkélkedhet, mint bármelyik szuperhősfilm ezen a nyáron. (a Thor 65,7 millió dollár, a Zöld Lámpás 53,1 millió dollár, az X-men: Az elsők 55,1 millió dollár bevételt hozott az első hétvégén)

A Harry Potter és a Halál ereklyéi második része egy hete döntögeti a bevételi rekordokat, de úgy tűnik, vesztett kezdeti lendületéből. A premier hétvégén 169,2 millió dollárt kaszált a jegypénztáraknál, de ezen a hétvégén a bevétel alig haladta meg a 48 millió dollárt. A Warner Bros így se kesereghet, mert a varázslótanonc utolsó kalandja világszerte 834,5 millió dollárt hozott a stúdiónak.

A toplista harmadik helyén Justin Timberlake és Mila Kunis romantikus komédiája, a Barátság extrákkal végzett. Az alaptörténet erősen hajaz a Csak szexre kelleszre, de úgy látszik, a nézők nem unnak rá a hasonló sztorikra. A hétvégén 18,5 millió dollár értékben váltottak jegyet a filmre.

A lista negyedik helyén a Transformers 3. áll, ami lassan már egy hónapja fut a mozikban, és ezalatt 882,3 millió dollár bevételt hozott a Paramountnak, amivel a stúdió eddigi legsikeresebb filmjévé avanzsált.

A Kevin Spacey, Colin Farrell, Jennifer Aniston szereplésével készült Förtelmes főnökök 11,7 millió dollárral szerepelt a lista ötödik helyén.

A következő helyen ismét egy komédia, A gondozoo áll 8,7 millió dolláros hétvégi és 88 millió dolláros összbevétellel.

A hetedik és a nyolcadik helyen is a gyerekeknek szóló filmeket találunk: a Verdák második részét és a Micimakót. Míg a kocsik új kalandja 176 millió dollárt hozott eddig a Buena Vistának, addig a csekély értelmű medvebocsnak be kell érnie 17,6 millió dollárral. Ettől függetlenül hétvégén mind a kettő közel 5 millió dollárt hozott Amerikában.

Justin Timberlake és Cameron Diaz szereplésével készült Rossz tanár 2,6 millió dolláros hétvégi bevétele csak a lista nyolcadik helyére volt elég.

A toplista utolsó helyén a Woody Allen rendezte Midnight in Parist találjuk. A film amerikai bevétele 44,8 millió dollárra, a külföldi pedig 33,5 millió dollárra rúg. Ezzel bőven visszahozta a 30 millió dolláros gyártási költséget.