Harrison Ford lesz az új Wyatt Earp

2011.07.25. 10:50
110722-cowboys-aliens-harrison-ford.grid-6x2

Kedvenc régészprofesszorunkat az augusztus 25-én mozikba kerülő Cowboyok és űrlények után egy másik, veszettül jónak ígérkező műfaji mixben láthatjuk viszont: a Black Hatsben ő lesz Wyatt Earp, aki Al Caponét üldözi a 20-as évek New Yorkjában. Bár a vadnyugat legendás pisztolyhőse valóban szép kort élt meg (81 évesen halt meg), idős korában New York helyett valójában Los Angelesben telepedett le a klondike-i aranyláz után, és Hollywoodban dolgozott szakértőként a westernfilmes zsáner megszületésekor.

Bat Masterson és Wyatt Earp, Dodge City seriffhelyettesei
Bat Masterson és Wyatt Earp, Dodge City seriffhelyettesei

A westernt a maffiatörténetekkel összeházasító film a Kárhozat útja képregény írójának, Max Allan Collinsnak a regényéből készül. A 2007-ben megjelent Black Hatsben a 70-es éveiben járó Wyatt Earp nem egy vadnyugati porfészek tiszteletbeli seriffje, hanem kalapos-ballonkabátos, keménytökű magándetektív a bűntől fuldokló New Yorkban. Rendszeresen együtt dolgozik Doc Holliday fiával és egy másik vadnyugati legendával, Bat Mastersonnal, aki Dodge City seriffhelyettesi posztját egyébként tényleg lecserélte egy sportújságírói állásra a New York Morning Telegraph-nál, így tűzpárbaj helyett szívrohamban halt meg 1921-ben. Azt egyelőre nem tudni, ezt a két szereplőt ki játszaná a filmben.

A Black Hats forgatókönyvét a 300 moziváltozatának egyik társírójára Kurt Johnstadre bízta a Kickstart Productions, a producerek pedig Basil Iwanyk és Jason Netter lesznek - előbbi olyan Harrison Ford-filmeken dolgozott, mint az Atomcsapda vagy a Tűzfal, utóbbi pedig képregényfilmekben utazik, és aWanted mellett a zseniális Amazing Screw-On Headben is közreműködött. (via cinemablend)