Joe Pesci hiába hízott

2011.07.28. 16:39

John Gotti Jr.- a Gambino család feje a 80-as években -  bűnbandája a legbefolyásosabb és leghatalmasabb volt Amerikában. Nem csoda, hogy Hollywood is fantáziát látott benne, és Gotti: In The Shadow Of My Father címmel álmodta vászonra Gottinak és fiának, John A. Gottinak a történetét. John Travolta és Al Pacino mellett Joe Pesci is csatlakozott a film stábjához. A Dühöngő bika, és a Nagymenők sztárja mostanában ritkán forgat, de a film alkotói egy kulcsszerepet ajánlottak neki. Pesci Angelo Ruggierot, John Gotti közeli barátját keltette volna életre, és munkájáért három millió dollár ütötte volna a markát. A karakter hiteles megformálása érdekében a színész 13 kilót szedett fel. A csavar a történetben, hogy a sikeres hízás után a producerek egy kisebb szerepet ajánlottak fel a színésznek, amiért csak egy millió dollárt fizetnének. Joe Pesci annyira feldühödött, hogy teljes kártérítésért perel a bíróságon.

000 WAS2004021630427

Nem Joe Pesci az első, aki a hitelesség kedvéért hízókúrára adta a fejét.

Robert de Niro 27 kilót szedett fel a Dühöngő bika forgatása előtt. Russel Crowe még kollégáján is túltett. A színész már szinte gurult a Hazugságok hálójában forgatása után, mert 28,5 kilót hízott szerepe kedvéért. A gyors siker érdekében reggelire is sajtburgert majszolt a sztár.

deniro

A fogyás már keményebb dió. Ebben szinte már rekordernek számít Christian Bale, aki eddig három film kedvéért is koplalásba és kemény edzésbe kezdett. A gépész című produkció főszerepére készülve 28,5 kilót adott le. A fogyás elején orvos készítette fel őt, de végül 9 kilóval többet adott le, mint amit javasoltak neki. A Hajnali mentőakció című film karakterének megformálásáért 24,9 kilótól szabadult meg. A harcosban ismét beesett arcú figuraként láthatjuk, nem is csoda, hiszen órákat futott azért, hogy elérje a kívánt súlyt és hatást.

bale

Natalie Portman teljesen átlényegült a Fekete hattyú balerina szerepében, ezért közel fél éven keresztül napi 5-8 órát edzett, hogy hihető alakítást nyújthasson. Meg is lett az eredménye, mert 9 kilót fogyott. Renée Zellweger ugyanennyit szedett fel Bridget Jones megformálásáért, de nagyon megviselte a kényszerű hízás. Az első rész előtt annyi pizzát és fánkot evett, amennyi csak belefért. A Bridget Jones: Mindjárt megőrülök! forgatása előtt táplálkozás szakértők állítottak össze neki magas kalóriatartalmú étrendet. Charlize Theron A rém című film kedvéért hízott 13 kilót. Hiteles alakításának köszönhetően egy Oscarral lett gazdagabb.

20101124 sha l90 435