Az utolsó Harry Potter-film belépett a milliárdosok klubjába

2011.08.01. 13:59

Átlépte az egymilliárd dollárt (185 milliárd forintot) a Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész című film globális jegybevétele - jelentette be a Warner Bros. stúdió. A vasárnap közzétett eredmény szerint a filmsorozat befejező epizódjának jegyeladásai hamarosan A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken 1,03 milliárd dolláros összbevételét is meg fogják haladni, így a varázslótörténet utolsó része lesz az év legnagyobb bevételű filmje.

A Potter-filmek közül egyedül a két hete debütált nyolcadik résznek sikerült bejutnia a "milliárdosok klubjába". A sorozat legsikeresebb darabja eddig a 2001-ben bemutatott Harry Potter és a Bölcsek köve volt, amelyre 974,8 millió dollárért keltek el a jegyek világszerte. A Harry Potter és a Halál ereklyéi II. részének észak-amerikai bevételei a hétvégi jegyvásárlásokkal már 318,5 millió dollárra rúgnak - ezzel a befejezés az amerikai piacon is bevételi csúcsot döntött a varázslósaga korábbi epizódjaihoz képest.

A milliárdosok klubját a két éve bemutatott Avatar című James Cameron-film vezeti 2,8 milliárd dolláros globális jegyeladással. A második helyen is Cameron-produkció áll, az 1,8 milliárd dollárt kasszírozó Titanic.