Al Pacino mondott legtöbbször nemet

2011.08.02. 13:16

Egyes mára kultfigurákká vált karakterek elképzelhetetlenek lennének más színész alakjában, ahogy a rendezők is könnyen kultfilmek védjegyeivé válnak. A upi.com híresebb filmek eredetileg felkért színészeit és rendezőit szedte sorba.

Al Pacino nyert abban a versenyben, hogy mennyi kultfigura megformálását utasította el: az Apokalipszis, most, a Csillagok háborúja, a Kramer kontra Kramer, és Az utolsó esély főhősök karaktereit nem találta megfelelőnek. (A Csillagok háborújában Han Solóét).

tk3s 20100829 mda z03 663

Julia Roberts szerepét a Micsoda nőben először Jennifer Jason Leigh-nek, majd Daryl Hannah-nak ajánlották fel, utóbbi azért utasította el, mert méltatlannak találta a nőkre nézve. A már befutott Julia Roberts ugyanezzel az indokkal később az Elemi ösztönről mondott le.

Russel Crowe Mel Gibsonnak is köszönheti az Oscarját, miután az nem vállalta a Gladiátor főszerepét. A Tom Hanksről leválaszthatatlan Forrest Gump hálás szerepét John Travolta passzolta tovább.

Steven Spielberg a Harry Potter rendezésére kapott felkérést, de állítólag animációs filmet akart készíteni belőle, amivel viszont J.K. Rowling nem értett egyet, így lett Chris Columbus a rendező.

Sam Mendes Terry Gilliam helyett vállalta a rendezést az Amerikai szépség esetében. A filmbe Jessica Bielt kérték fel eredetileg Kevin Spacey lányának szerepére, de az akkori 7th Heaven-sorozat egyik állandó szereplőjeként nem tudta elvállalni, így kapta meg Thora Birch.

Sean Connery lett volna Gandalf A gyűrűk ura trilógiában, de a forgatási időt túl hosszúnak tartotta. Dustin Hoffman pedig a Szárnyas fejvadász szerepéről nem tudott megegyezni a filmkészítőkkel, ebben Harrison Ford volt rugalmasabb.

bm eiff fgh10209 34

Christian Bale a Karib-tenger kalózai, Johnny Depp a Féktelenül főszerepét utasította vissza. Keanu Reeves nemcsak ez utóbbit pótolta, de a Mátrix Neoját is, amit csak Will Smith és Ewan McGregor után ajánlottak fel neki.

Legutóbb egy éve kreáltak pár "Mi lett volna, ha"- plakátot: milyen lett volna, ha Keanu Reeves helyett a főszerepre eredetileg kinézett Will Smith vállalja el a Matrix főszerepét, vagy ha a felkínált Terminátor-szerepet OJ Simpson elfogadja. Plakátok itt.

matrix