Pornóba hajló változat Lars Von Trier-től

2011.08.03. 14:06

Az öntörvényű dán rendező bejelentette, hogy Nymphomaniac (Nimfomániás) című új filmjét két verzióban is bemutatja majd, egy softcore, azaz kemény szexjeleneteket és teljesen meztelen testeket nem nagyon mutató változatban (aminek a címe is más lehet), és egy hardcore, közösülést, valamint pucér nőket és férfiakat is villantó kiadásban.

Utóbbival mellesleg nem kevés problémája lehet majd Triernek, mert a film egy nőről szól majd, aki szépen lassan felfedezi saját testét, a szexualitást, és így tovább, amire a címnek megfelelően rá is kap, mint egyszeri parlamenti képviselő a Twitterezésre. A problémát pedig az okozhatja, hogy a rendező a nő gyermekkorától követi végig az eseményeket, márpedig gyermekkorú, és saját testét felfedezgető kislányt még ő sem nagyon mutogathat a vásznon.

Peter Aalbæk Jensen, Trier filmjeinek állandó társproducere azt nyilatkozta a Hollywood Reporternek, hogy Trier tisztában van azzal, hogy a filmet két verzióban kell elkészítenie, és ebbe örömmel bele is ment. "Akik a teljes filmet akarják látni, csak pár moziban tehetik majd meg, de erre felkészültünk. Ami engem illet, remélem, Az antikrisztusnál nem lesz sem erőszakosabb, sem erotikusabb, mert már az is sok volt nekem."

Lars von Trier egyik korábbi filmje (Az antikrisztus) több mozinézőnél kiverte a proverbiális biztosítékot azzal, hogy az egyik főszereplő (Charlotte Gainsbourg) egy késsel esett neki partnere, Willem Dafoe nemiszervének, majd sajátjának is. A filmet 2009-ben pont Cannes-ban mutatták be, ahol négyen is rosszul lettek a jelenet láttán.

A rendező legutóbb idén Cannes-ban kevert kis botránya után (heveny zsidózás / hitlerezés miatt kitiltották a fesztiválról, és a jövőben sem szívesen látják arrafelé) került a címlapokra.

A Nimfomániás sajtóbejelentés annyiban történt szerencsétlen időpontban, hogy a norvég tömeggyilkos Anders Behring Breivikről csak napokkal a bejelentést megelőzően derült ki, hogy Lars von Trier filmjeinek nagy rajongója, márpedig a rendező Dogville című filmje egy tömeggyilkossággal zárul. (via Guardian)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport