A tinik Pottert és az Alkonyatot díjazták

2011.08.08. 17:04

Vasárnap este tartották a Teen Choice Awards díjátadóját, amit a Fox élőben közvetített. Az Alkonyat-filmek farkasembereként ismertté vált Taylor Lautner sci-fi kategóriában nyerte el a legjobb színésznek járó kék szörfdeszkát. A történetben riválisát alakító Robert Pattinson a Vizet az elefántnak című drámáért és vámpír kategóriában kapott díjakat. A Twilight-széria két mellékszereplője Kellan Lutz és Ashley Greene sem tért haza üres kézzel.

A vámpírok mellett a duplarészes Harry Potter is tarolt: a Halál ereklyéi 1. sci-fi, míg a második a nyári film kategóriában nyert. A szereplők közül a Dracot alakító Tom Feltont, a Hermioneként ismertté vált Emma Watsont (3 kategóriában) és persze Daniel Radcliffet (2 kategóriában) is díjazták.

Justin Timberlake és Cameron Diaz komédiája, a Rossz tanár nem csak vígjáték kategóriában, hanem a női és férfi alakításával is nyerő volt. Natalie Portman balerina szerepének köszönhetően erről a gáláról sem tért haza üres kézzel. Johnny Depp és Angeline Jolie Az utazó című filmben nyújtott alakításukért nyertek az akció szekcióban. Ashton Kutcher a Csak szexre kellesz című vígjátékért vehetett át díjat, hálából a közönséggel énekelte együtt Katy Perry egyik slágerét.

A televíziós fronton a Vámpírnaplók és A pletykafészek volt az abszolút nyertes. Előbbi 5 kategóriában (sci-fi/fantasy tv sorozat, női és férfi fő-, és mellékszereplő) nyert, míg az utóbbi kettőben (drámai sorozat és Blake Lively drámai alakítása). A Glee című zenés sorozat három esetben váltotta jelölését díjra. Kettő szörfdeszkát Cory Monteith és Darren Criss alakításáért, egyet pedig vígjáték kategóriában kapott a sorozat.