Amerika imádja az agresszív csimpánzokat

2011.08.15. 14:33 Módosítva: 2011.08.15. 15:38

A majmok bolygója: Lázadás című reboot két hete áll az amerikai bevételi toplista első helyén. A mostani hétvégén 27,5 millió dollárt kaszált, az eddigi amerikai bevétele 105 millió. Szerdán mutatták be a 60-as évek Amerikájában játszódó A segítség című Walt Disney-produkciót, amiben Skeeter a főiskoláról visszatérve elhatározza, hogy könyvet ír a déli családoknál szolgáló cselédekről. Az Emma Stone főszereplésével készült dráma 25,5 millió dollárral kezdett, de már 35,4 milliónál tart. Harmadik helyen nyitott a Végső állomás ötödik része 18,4 millió dollárral, a filmet a nézők 75 százaléka 3D-ben látta.

A hétvége másik újdonsága, a 30 perc vagy annyi se, a negyedik helyet szerezte meg 13 millió dollárral. A vígjátékban két bűnöző elrabol egy pizzafutárt, és bombát erősítenek a testére. A futár egy órát kap, hogy kiraboljon egy bankot. A film főszereplője A közösségi hálóban Mark Zuckerberget alakító Jesse Eisenberg. A Cowboyok és űrlényeket három hete mutatták be, ezalatt 88,4 milió dollár bevételt hozott a Universalnak. Hétvégén a nézettsége 51 százalékkal esett vissza, így csak 7,6 millió dollárt hozott.

Hatodik az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló 285,1 millió dolláros összebevétellel és 7,1 millió dolláros hétvégi teljesítménnyel. Az Őrült, dilis szerelem című vígjáték nálunk csak szeptemberben kerül a mozikba, de Amerikában már július végén bemutatták. A Steve Carell, Julianne Moore és Ryan Gosling főszereplésével készült film 6,93 milió dollárt kaszált a hétvégén, de ezzel együtt is csak 55,4 millió dollár az összebevétele. A Harry Potter és a Halál ereklyéi második része 45 százalékos visszaesést produkált a hétvégén, így csak 6,8 millió dollár bevételt hozott. A film egyébként jelenleg minden idők harmadik legnagyobb bevételt hozó produkciója 1,2 milliárd dollárral az Avatar (2,7 millió dollár) és a Titanic (1,8 milliárd dollár) után.

A Testcsere című vígjáték a kilencedik helyet szerezte meg. A filmet előző héten mutatták be, de eddig elég gyengén teljesített. 25,7 millió dolláros összbevételével a gyártási költség felét hozta csak vissza (náluk októberben kerül a mozikba). A Glee című sorozat sztárjaival készült koncertfilm a tizenegyedik ezen a héten. A Fox alacsony költségvetésű produkciója eddig csak 5,7 millió dollárt hozott a stúdiónak.