Hamis trailer borzolja a norvégok idegeit

2011.10.10. 12:14

Kész tényként közölte a VG című norvég lap, hogy elkészült az Utoya szigeti tömeggyilkosságról szóló film, aminek trailerjét a YouTube videómegosztón közzé is tették. A napilapra hivatkozva több hírügynökség, köztük a dpa és az mti is beszámol arról, hogy az áldozatok hozzátartozóit annyira feldúlta az előzetes, hogy a rendőrséghez fordultak. Az oslói hatóságok ennek nyomán megkeresték a YouTube videomegosztó portált, és el akarták távolíttatni a trailert, ám a közösségi oldal elutasította a kérést arra hivatkozva, hogy a promóciós anyag nem sérti meg etikai szabályait.

A hírben az is szerepel, hogy a friss tragédiát egy amerikai rendező, Vitale (Vitalij? Vitaly?) Versace dolgozta fel filmjében, akinek a nevéhez olyan kiváló alkotások fűződnek, mint az Utolsó vámpír a Földön és a Maffiába születtem, két egészen zseniálisan béna zsékategóriás film. A fent is látható trailer azonban elég gyanúsnak tűnik. A kivitelezés siralmas, a zenei aláfestést más filmekből nyúlták, a stáblistán szereplő nevek közül jó, ha egyet meg lehet találni az imdb-n, ahol a rendező munkái között híre-hamva sincs a filmnek.

Az is gyanús, hogy a trailerben látható jelenetek színhelyéül szolgáló sziget(?) gyanúsan emlékeztet a vélhetően norvég illetőségű feltöltő egy másik videójában látható szigetre - a legvalószínűbb az, hogy ez a trailer csak egy médiahekk akar lenni, de annak viszont meglehetősen otromba.