Rendőrségi engedély volt Pitt fegyvereire

2011.10.11. 15:20

Brad Pitt Magyarországon forgatott zombis filmjéhez szánt, és hétfőn lefoglalt fegyverekre a filmesek szerint rendőrségi engedélyük volt. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében fekvő ipari park területén van az a hatalmas, több cég által használt raktárépület, amelyben a fegyvereket lefoglalták a Terrorelhárító Központ (TEK) munkatársai.

Rendőrségi engedéllyel hozták Londonból Magyarországra azokat az átalakított katonai fegyvereket, amiket a Terrorelhárítási Központ (TEK) hétfő hajnalban lefoglalt egy vecsési vámszabadterületen - közölte Gajdos Béla fegyverszakértő, akit a Brad Pitt amerikai színész főszereplésével Budapesten készülő film stábja a forgatáson használni szándékozott fegyverek biztonságos kezelésével, az ehhez kapcsolódó ügyintézéssel bízott meg.

Az összes fegyverben volt egy szűkítő, így mindegyik csak vaklőszerrel volt működtethető - közölte Gajdos Béla, hozzátéve: a fegyverek tulajdonosa angol, így azok az angol jognak megfelelően lettek átalakítva. "Rendőrségi engedélyünk volt a fegyverek behozatalára" - jelentette ki.

Gajdos Béla hozzátette: a magyar jog szerint az a lényeg, hogy éles lőszert ne lehessen kilőni a fegyverből. Ha a Londonból behozott átalakított fegyvereket éleslőszerrel használnák, akkor szétrobbanna a csövük. Ezek a fegyverek egyébként már egy hónapja használatban voltak Londonban - jegyezte meg.

A fegyverszakértővel szemben, akinél házkutatást is tartott a rendőrség, lőszerrel és lőfegyverrel való visszaélés gyanúja miatt indítottak nyomozást.