A Cloverfield atyja rendezi az Alkonyzónát

2011.10.17. 15:28

A Warner az Engedj be! és a Cloverfield rendezőjét, Matt Reeves-t választotta ki, hogy megrendezze a The Twilight Zone-t. A tárgyalások a következő hét elején kezdődnek; ez a felkérés sok neves rendezőnek volt az álma. Reményeik szerint Reeves gyorsan aláírja a szerződést, folytatják a munkát a forgatókönyvön és jövő nyárra megkezdődhet a forgatás. A Jason Rothenberg írta thriller alapjául a klasszikus Rod Serling TV-sorozat szolgált.

Az új Twilight Zone producerei: Appian Way partnerek, Leonardo DiCaprio, Jennifer Davisson Killoran és Michael Ireland, a főnök pedig a Warner Bros-os Matt Cherniss.

A legutóbbi Twilight Zone mozifilm egy antológia volt, különböző rendezőkkel (Steven Spielberg, John Landis, Joe Dante és George Miller), míg a mostani egy nagy sci-fi akció lesz, önálló történettel, amely az eredeti sorozathoz kapcsolódik, főleg a hátborzongató hangulat tekintetében.

Reeves-t jópár komoly projekt fog lekötni egy darabig. Nemrég írta alá például a This Dark Endeavor rendezését, egy Frankenstein újraértelmezést, Kenneth Oppel regénye alapján, a Justin Cronin vámpírregényből készülő The Passage-t a Fox 2000 számára, azon kívül van egy megállapodása az Universallal, amely szerint megírja és megrendezi Ray Nelson Reggel 8 című novelláját.