A Kolorado Kid egy napig az Indexen

2011.10.21. 17:08

Egy napra, október 23-ra feltesszük Vágvölgyi B. András börtönnaplóból és vamzerjelentésekből rendezett 56-os akciófilmjét, a Kolorado Kidet az indexes Indavideo Filmre. A tankkal és bizarr erotikával, Nagy Zsolt főszereplésével készült akciót mozikban alig látták: 12 ezren. A 2009-es film október 14-i indulása után két héttel ugyanis forgalmazási hiba miatt már be is mutatták a MTV-n.

A tévében aztán 130 000-en nézték, meg a fesztiválokon is jópáran Montrealtól Prágán és Marosvásárhelyen keresztül a Los Angeles-i magyar filmhétig.

"Legjobban az isztambuli szakmai fogadtatást bírtam - nosztalgiázott a filmrajongó újságíróból lett rendező. - Ez egy katonai puccsokkal is foglalkozó fesztivál volt, ebben a műfajban Törökország erős, de nem csak török, hanem argentin, venezuelai, fülöp-szigeteki kollégák is nézték, és jobban értették, mint némely magyar kritikusok."

Amúgy a magyar közönségvisszhangot kimondottan pozitívnek érezte. A forgalmazási bevételből semmilyen módon nem részesült: "ez egy ilyen magyar produkciós sajtátosság". A bemutatón készült interjúnk a rendezővel itt, a filmről a kritikánk pedig itt olvasható.