Több tízmillió forintot fizettek egy előzetesért

2011.10.27. 11:26

A halál szedi áldozatait - ez annak a filmtervnek a lényege, aminek egy előzetesét látva a Universal Studio komoly pénzösszeget fizetett a jogokért.

Hárman összeálltak, készítettek egy előzetest, megversenyeztették és a Universal stúdió adott egy hatszámjegyű ajánlatot dollárban (ha 100ezer dollár, akkor az 21 millió forint, de itt 5-600 ezer dollár feletti összegről lehet szó) a filmjogokért. A trailerben nincsenek színészek, csak remek hangulat, félelem és bizonytalanság, egy néha felbukkanó kósza halál és egy halottszámláló. Van az évnek egy napja, amikor a halál eljön, hogy új lelkeket gyűjtsön magának.

A Hívatlanok író-rendezője, Bryan Bertino készítette valószínűleg az előzetest, Adrienne Biddle és Marc Platt a producerek. Platt komoly producer, ő jegyzi a Drive-ot, a Scott Pilgrim-filmet és a Wantedot is többek között.

A Grim Night még akármilyen film is lehet, de azért a Blastr szerzője felhívja a figyelmet, hogy a Grim Reaper alapvetően halott emberek lelkét gyűjti, nem élőkét. A trailerben úgy tűnik, hogy alapvetően az élőkét gyűjti.

Itt az előzetes, tetszik/nem tetszik?