A Die Hard 5 januártól forog Budapesten

2011.11.02. 11:45

Bruce Willis a jövő év elején érkezik Budapestre, januártól Magyarországon forog a Die Hard című akciófilm-sorozat ötödik része, erősítette meg a hírt Adam Goodman, a produkció hazai partnere, a Mid Atlantic Films vezetője. Budapest belvárosában és a főváros környékén forgatnak. A producer kiemelte: a stábban több magyar szakember is helyet kap majd fontos pozíciókban. Arra a kérdésre, hogy magyar színészek feltűnnek-e majd a filmben, azt válaszolta, hogy elképzelhető.

Az A Good Day to Die Hard című filmet eredetileg Csehországban forgatták volna, ám a bizonytalanná vált cseh pénzügyi támogatási rendszer miatt a stáb végül Magyarországot választotta. A 20th Century Fox stúdiónál készülő produkció ottani költségvetését 12 milliárd forintnyi koronára becsülték.

A Drágán add az életed! című filmmel 1988-ban indult széria folytatásáról a főszereplő John McClane-t alakító Bruce Willis beszélt először 2010 elején. A rendező John Moore lesz, a forgatókönyvet Skip Woods írta. A bemutatót 2013. február 14-ére, Valentin-napra időzítették.

A film főként Oroszországban játszódik, ahova John McClane azért utazik, hogy kiszabadítsa fiát. Hogy ki játssza majd az ifjabb John McClane-t, azt egyelőre nem tudni. Adam Goodman úgy tudja, a szerepre még nem választottak színészt.