David Fincherre szabják Kleopátrát

2011.11.16. 09:51

David Fincher még be sem fejezte óriási vállalását, hogy A tetovált lány-trilógia mindhárom részét sikerre vigye Daniel Craiggel és Rooney Marával, már készítik neki elő az újabb szuperprojektet, a Kleopátrát. A tökéletes főszerepet ráadásul Angelina Jolie alakítaná. A történet különlegessége, hogy most először mondaná el Kleopátra a saját szemszögéből a történetet.

A forgatókönyvet Brian Helgeland (Szigorúan bizalmas, Titokzatos folyó, Zöld zóna, Robin Hood, Lovagregény) első változata alapján Eric Roth (München, A bennfentes, Ali, Az ügynökség) írja újra Fincher kedvére: dolgoztak már együtt a Benjamin Button különös élete című, Oscarra jelölt filmben. Azt még nem tudni, hogy nagy változásokat is eszközölhet a forgatókönyvben a Forrest Gumpot jegyző forgatókönyvíró.

Finchert azzal nyomasztják, hogy forgassa 3D-ben a filmet, ahogy James Cameron is akarta, amíg úgy volt, hogy ő rendezi a mozit. Ahogy felmerült a Bourne-filmeket jegyző Paul Greengrass neve is

Ne felejtsük el, a sztori maga óriási, az 1963-as klasszikust, az Elizabeth Taylor és Richard Burton főszereplésével készült Kleopátra négy Oscart nyert. Egy Fincher-Jolie páros nagyot menetelhetne.