Konrád, Tivadar
7 °C
17 °C

Julia Roberts ráncosodó mostoha

2011. 11. 16. 11:43

2012 nem a világvége, hanem a Hófehérkék éve lesz. Két jól elkülöníthető történetet készítenek: az egyik egy nagyszabású fantasy, a másik egy kedves és szórakoztató mese lesz. Az előzetesek alapján annyira különbözik a kettő, hogy láthatóan még a célközönsége sem ugyanaz.

A két gonosz mostoha párbaja ígérkezik a legjobbnak: Charlize Theron és Julia Roberts nagyon beleélték magukat a karakterükbe, ez már az előzeteseken is látszik. A Tükröm, tükrömnek most adták az első előzetesét, de előtte itt van néhány fotó:

A Tükröm, tükröm című mozit Tarsem Singh rendezi, akinek Halhatatlanok című moziját múlt héten csütörtökön mutatták be itthon. Vállaltan bohóckodik a híres történettel, kedvesebb, szórakoztatóbb és a fiatalabbaknak szóló filmet készített. Az előzetesben főleg Julia Robertset látni, aki nagyon élvezi a szerepét.

Ezzel szemben készül egy igazán sötét és durva verzió is. A Hófehér és a vadász előzetesét néhány napja mi is megmutattuk: Ruper Sanders rendezése egy látványos és sötét fantasy Kristen Stewart (Twilight), Chris Hemsworth (Thor) és Charlize Theron főszereplésével. Az előzetes olyan, mintha A gyűrűk urát kereszteznék Luc Besson Szent Johannájával, elég izgalmas, ha el is tér a hagyományos feldolgozásoktól.

Ezeken kívül készül még egy Hófehérke: a Disney filmjében a hangsúlyt a törpék kapják.

Hozzászólások (15)

 • wsvap2011.11.16 14:29:15

  [link]

 • Hiller Józsué2011.11.16 14:30:27

  Megnéztem mindkét trailert és végig nem értettem, hogy ha két teljesen új történetet akarnak elmondani, akkor miért kell ehhez egy harmadik történetet felhasználni? Éles különbség van aközött, hogy valamit újramesélek és aközött, hogy másként mesélek. Hófehérke története adott, ezt Disney hitelesen tolmácsolta. Most meg azt látni, hogy két, "önmagában talán működhetne is" filmet adnak el Hófehérke címen. Nem vagyok egy maradi fasz de engem felháborít, hogy azt a történetet,melyet a Grimm - Disney tolmácsolásban, gyönyörű szimbólumokkal, megismerhettünk, most teljesen átírnak valami mássá. Az első filmnek gyomorforgató látványa van, ez már a Stardustnál se tetszett. J.R. teljesen hiteltelen mostohaanya, az abban lévő Hófehérke pedig egy idióta tini. A második filmnél, az elsőhöz hasonlóan karddal látjuk Hófehérkét, de itt már a gebe, totál hiteltelenül páncélban ugráló Kristen Stewart a Hófehérkének nevezett valaki. Megértem a mai lányokat is, hogy szeretnének harcos női karakterekkel azonosulni de ez a történet nem erről szól, kibaszottul nem erről szól és a Burton által páncélba bújtatott Alice sem erről szól. Ezek nem emancipációs történetek. Sajnos ez egy elég negatív tendencia ma Hollywoodban és a saját mítoszaikat rombolják le. Páncélos hófehérkét csinálni kb olyan mintha Steiner Kristóf játszaná Akhilleuszt a Trójában. Nincs vele baj, csak nem erre való. Találjanak ki új történeteket az új karaktereknek és karakterigényeknek. Az pedig mindkét rendezőn látszik, hogy első látásra nem sokat értettek meg a hófehérke szimbolikából.

 • Valandil2011.11.16 14:39:04

  Mondjuk a Hó, tükör, almák is jó lenne, bár nem tudom, hogy ki merne belevágni.

 • MahDia2011.11.16 14:47:05

  A Julia Roberts féle verzió a trailer alapján egész jónak tűnik, a második film viszont olyan, mint egy germán mitológiából fröccsentett fantasy.
  Persze Hófehérkéből legjobb a Grimm-tesók gyűjtése, a Disney változat is egy nagy giccs volt, beleszőve az amerikai álmot a harmincas évek ideális háziasszonyáról, aki dalolva süt-főz és túltrillázza az énekesmadarakat is.

 • Androsz2011.11.16 15:52:30

  Ez olyan hülyeség! És marha kínos. Valaki kitalálja, hogy csináljunk egy hófehérkés filmet, a szomszéd ezt kifüleli, és azt mondja, hogy hurrá, csináljunk mi is egy hófehérkés filmet. Merthogy most van a szezonja. Jó ez nekik?

  "A Hófehérkék éve." Igaz, hogy ez a titulus pusztán két film alapján legalább ennyire kínos, de a sajtómelós már csak ilyen, őt már félkészen kivették a kemencéből, aztán így maradt szegény. De ez az egy témára több stúdió harap egyszerre, már sok éve, ez szerintem mérhetetlenül ciki. A hófehérkés filmet megcsinálnám a következő évben, akkor az enyém lesz az egyetlen, és még akkor is túl közel vagyok az előzőhöz. De ha a terv szerint legalább olyan jó lesz, mint a másiké, akkor nálam már számítani lehet a tavaly más által beetetett közönségre.

 • shitgun2011.11.16 15:59:59

  Sigourney Weavert úgyse űbereli mostohaként senki a büdös életben. Sőt, azután a film után az egész Hófehérke sztori értelmetlen további feldolgozásra.

 • Betépett felhasználó2011.11.16 16:02:51

  Mahdia,ne hidd,hogy a konyhában dalolva sütő-főző háziasszony amerikai álom a 30 as évekből.Sajnos egyre kevesebb,az tény.Meg nem is ide tartozik.
  A Disney változat NEM giccs.Gyerekeknek készült csodás alkotás,de felnőtt fejjel ugyanúgy örömmel nézem végig az unokákkal.

 • Vergilius_hu2011.11.16 16:06:20

  Hiller Józsué
  "Hófehérke története adott, ezt Disney hitelesen tolmácsolta."

  Szerintem ennek nézz utána. :) A Disney-s Hófehérke olyan, mintha egy horror-pornó filmből csak a két dugás/hentelés közötti részeket néznénk.

 • shitgun2011.11.16 16:06:38

  Ha valaki esetleg nem ismerné:
  [link]

 • Hera Poliatevska2011.11.16 16:19:29

  Tényleg nem értem, miért nem csinálja meg valaki a Hó tükör almák-at Neil Gaiman-tól. Az a sztori epic. Senki nem meri felvállalni, hogy Hófehérke legyen a gonosz a sztoriban? Úgyis 18 karikás film lenne.
  Pont Neil Gaiman miatt nekem viszont az a véleményem, hogy ezeknek a meséknek nincs "egy változata" ami "hiteles". Minden feldolgozás verzió hiteles, mert ezek a mesék a kollektív tudattalanból hoznak fel az őskorba visszanyúló mintákat és félelmeket. Új és új verziókban kell elmesélni őket, hogy friss legyen az élmény és lekaparjuk róla az időközben rárakódott cukormázakat.

 • MahDia2011.11.16 16:24:59

  Betépett felhasználó
  A Disney Hófehérkéje a korabeli nőideált testesítette meg, ahogyan a Charlize Theronos is. Csak régen a nő helye a konyhában volt, ma viszont aki menő, az kardozik:)
  Én semmilyen korszakomban nem bírtam a diznis meséket, nekem túl műnek tűnt, és egyébként is ideges leszek, ha egy mesében lépten-nyomon kornyikálnak, de ez az én személyes problémám:)

 • Betépett felhasználó2011.11.16 16:59:45

  Lehet látni a ma felnövekvő "fiatalságon",hogy nincs értékrendjük,műveltségük,elkeserítően egoisták,udvariatlanok,és a sok mekitől nem egészségesek.Itt van a sok mai menő,kardozó nő produktuma.

 • MahDia2011.11.17 11:56:06

  Azért ezt fiatalja válogatja. Régen se volt mindenki konyhatündér, és a mostani generációra se jelenteném ki így kategorikusan, hogy mekibe járó, önző bunkók. De az elvárások és az életvitel tényleg sok tekintetben változott, ebben igazad van.

Aki a hasát szereti, Máltán boldog lesz

Ahol aranyló erődvárosok és nyúlpörkölt várja.

Szegeden nyaralok az idén!

Szegedi élménybeszámolóddal most egy családi nyaralást nyerhetsz!