Csúszik a Sas Tamás-film stábjának kifizetése

2011.11.18. 16:24

Több hónapja csúszik a Sas Tamás augusztusban forgatott S.O.S. Love című film stábjának esedékes fizetése, pedig már decemberben lesz a premier. A 3d film stábtagjai körmailben reklamáltak, válaszként körmailben kaptak ígéreteket.

Sas Tamásék a szerződésben egy plusz hónapot biztosítottak a kifizetések csúszására, de az is lejárt. A stábot, mint nekünk is eljuttatott mailezésből kiderül: néha megnyugtatják, de ahogy pár statiszta írta, azóta sem kaptak pénzt. Az érintettek pontos számát nem tudjuk, de a levelezésben vagy 50 címzett van.

"A szerződésesek lejárt számláinak a 19 százaléka nincs kifizetve" - pontosította az Indexnek Sas Tamás rendező-producer a társkereső ügynökségről szóló film kulisszatitkairól kiszivárgott mailezést.

"Vannak stábtagok, akik teljes egészében ki vannak fizetve, vannak aki részben, de azok kifizetését is hamarosan teljesítjük - válaszolta a kérdésünkre. - Semmilyen banki háttér nem állt rendelkezésünkre a mindenki számára ismert okokból, főként a Mozgókép Közalapítvány összeomlása miatti banki bizalmatlánságból származóan. Az áfafinanszírozás nem léte és lehetetlen volta okozza a ki nem fizetéseket" - tette még hozzá.

A rendező-producer most az utómunkával van elfoglalva, Dr. Endrényi Krisztina társproducer pedig - mint írja az "S.O.S.-stábnak" - reménykedik abban, hogy "bejön néhány előre várt szponzor, és könnyít a nehézségeken". A vágást befejezték, és reményeik szerint december 14-én tartják a bemutatót.

Sas hangsúlyozta: "A gazdasági válság közepén egyedüliként mi vállaltuk, hogy ezt a sok tekintetben példanélküli magyar filmet megvalósítjuk". (További információk a filmről itt.)