Újra nyomoznak a West Side Story hősnőjének halála miatt

2011.11.18. 13:14
000 Was4418140

Los Angeles megye seriffje nemrég bejelentette, hogy 30 év után ismét vizsgálják Natalie Wood halálának ügyét. A seriff bejelentése szerint, a hajó kapitánya, Dennis Darven új adatokkal, tud szolgálni az esettel kapcsolatban. A seriffi hivatal pénteki tájékoztatása szerint a hajó kapitánya mellett más - egyelőre meg nem nevezett - tanúk is új, "hiteles és lényeges" adatokat szolgáltattak. A rendőrség továbbra is véletlen okozta fulladásos halálesetként kezeli az ügyet, Natalie Wood férje, Robert Wagner nem gyanúsított, mondta a sheriff.

A híres színésznő 1981-ben halt meg, holttestét hajnalban, Kalifornia déli partjainál találták meg a tengerben. Natalie Wood kamerák előtt élte életét, karrierjét gyerekszínészként kezdte, 25 éves korára már háromszor jelölték Oscar-díjra. Először az Ok nélkül lázad, a Ragyogás a fűben, és a Szerelem a megfelelő idegennelcímű filmekben nyújtott alakításáért. 1961-ben Mariát játszotta a West side story-ban. A The Grate Race című filmben olyan partnerekkel szerepelt együtt, mint Jack Lemmon és Tony Curtis. Bár Wood színészi játékát gyakran illették kritikákkal, filmjei mindig nagy sikert hoztak.

A színésznő váratlan halála az egész világot megrázta, az azonban, hogy mi történt a tragédiát megelőző estén sosem derült ki pontosan. Az információk szerint Wood és akkori férje, Robert Wagner hajózni indultak Christopher Walkennel a halál estéjén. A színésznő és két másik utastársa, szemtanúk elmondása szerint a kelleténél több alkoholt fogyasztott. A fedélzeten Wagner és Walken vitatkozni kezdett, feltehetően azért, mert utóbbi több esetben flörtölt a színésznővel. Wagner vallomása szerint, míg ők vitatkoztak, Natalie aludni ment, mire a férj lement a fedélközbe, hogy jó éjszakát kívánjon, a színésznő eltűnt.

Wood vízbefullásáról több verzió is napvilágot látott. Egyesek szerint a gumicsónakot tartó, kilazult kötelet próbálta visszacsomózni, mások szerint éppen megpróbált beszállni a mentőcsónakba, amikor megcsúszott és beleesett a vízbe. Állítólag éjfél körül egy közeli yachtról fültanúk hallottak kiáltozásokat. Natalieról közismert volt, hogy sosem számított jó úszónak, ezen kívül halálosan félt a mély víztől. Ha pedig mindez nem lenne elég, a vizsgálatok kiderítették, hogy a színésznő ittas állapotban volt. Wagner akkoriban úgy nyilatkozott saját magát hibáztatja felesége haláláért. „Ha ott lettem volna, tehettem volna valamit.”- nyilatkozta U.K Daily Mail-nek 2009-ben. „Egy férfi felelős a szerelméért. Bármit megtettem volna, hogy megóvjam őt. Elvesztettem egy nőt, akit teljes szívemmel szerettem.”

Lana Wood, Natalie testvére 2010-ben kérvényezte az ügy újra megnyitását. „Csak az igazságot szeretném, a valódi történetet.”- mondta Lana. A Goodbye Natalie, Goodbye Splendour írója, Dennis Davern szerint Wood és Wagner vitatkoztak a színésznő eltűnése előtt. A hajókapitány, Darven állítólag hangos puffanást hallott, azelőtt, mielőtt Wagner közölte vele a hírt, hogy Natalie eltűnt. Férjével  mindig is viharos kapcsolata volt a színésznőnek, Wagnerrel kétszer házasodtak össze. Az egykori férj bejelentette, teljes mellszélességgel támogatja az ügy megnyitását és reméli, hogy végre hiteles forrásból kapnak információkat.