52 ezren látták a tinivámpír nászéjszakát

2011.11.19. 16:54

52 611 Alkonyat-rajongó nézte meg itthon csütörtökön és pénteken az Alkonyat-sorozat ketté bontott befejező részének első felvonását. A filmet forgalmazó Pro Video most azért imádkozik, hogy vasárnap éjfélig összejöjjön a rekordgyanús 120 ezres nézőszám. Összehasonlításképp: a 2010-es harmadik rész, az Alkonyat - napfogyatkozás négy nap alatt, csütörtöktől vasárnapig 87 240 nézőt vonzott (a második és a harmadik részt még a Fórum Hungary forgalmazta Magyarországon, az elsőt pedig az SPI). A külföldi elemzők 140 millió dolláros nyitóhétvégét várnak a 110 millió dollárba kerülő Hajnalhasadástól.

A két befejező részt azzal indokolta a Summit Entertainment, hogy Stephenie Meyer vámpírhisztit kiváltó sikersorozatának negyedik része 900 oldalas, azaz nagyon bonyolult. Ehhez képest mi négy sorban össze tudjuk foglalni: a vámpírlétről álmodozó Bella (Kristen Stewart) végre szexel a hullaarcú tinibálvánnyal (Robert Pattinson), ám az esküvőjük némi farkasember-belvillongást okoz, mivel a szétgyúrt indián (Taylor Lautner) a félvámpír gyerek védelmezője akar lenni, falkatársai viszont inkább megennék.

"Eseménydús, de vértelen" - írta a filmről a Hollywood Reporter, és a Daily Telegraph kritikusa sem volt oda érte: "Nem tehetek róla, a bizarr ember-kutya nyelven halandzsázó farkasokról mindig Scooby-Doo jutott eszembe". A film végén ne menjen haza egy vámpírrajongó se, állítólag van egy bónuszjelenet a stáblista után!