Szabina
4 °C
12 °C

Helikopter kergeti Bruce Willist az M7-esen

2011.11.22. 10:29
68 hozzászólás

Bruce Willis 2012. január 30-ától, 16 héten keresztül forgatja majd magyar helyszíneken a Die Hard-széria ötödik részét, a Good day to Die Hardot. A történet Oroszországban játszódik, oda keveredik ki John McLane a fiával, és együtt szállnak szembe az orosz alvilággal. Brad Pitt zombiháborús filmje, a World War Z után a két film közös hazai koprodukciós partnere, a Mid Atlantic Films a kőbányai konzervgyárat használná fel újra, ezúttal lerobbant pályaudvarként.

Bruce Willis és a pórul járt helikopter a Die Hard 4-ben
Bruce Willis és a pórul járt helikopter a Die Hard 4-ben

„Rengeteg Pest megyei és budapesti belvárosi forgatási helyszín lesz, például egy háromsávos autós üldözés az M1-M7-es autópálya bevezető szakaszától egészen a rakpartig, ahol egy helikopter is üldözi a főszereplőt, mindezt fényes nappal - mondta az Indexnek egy névtelen informátor. - Míg a World War Z közel 2 milliárd forintot hagyott itt az államnak, addig John McClane és a kis brigádja 14 milliárdot is költhet."

A Die Hard 5 eredetileg Csehországban készült volna, de a nagyobb adókedvezmény és az - informátor szerint - rugalmas hivatalnokok miatt a stáb inkább Magyarországot választotta. Az ötödik rész rendezője John Moore lesz, a forgatókönyvet Skip Woods írta. A bemutatót eredetileg 2013. február 14-ére, Valentin-napra időzítették, de ezt szeptemberre tolták infiormációink szerint.

Adam Goodman, a Mid Atlantic Films vezetője november elején Szolnokon tartott terepszemlét, ahol a szovjet típusú Mi-24-es harci helikoptereket nézte meg az MH 86. Szolnok Helikopterbázison.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.