Óriási űrlények a Disney új őrületében

2011.12.01. 12:27

Pixar története során először élő szereplőkkel készít filmet, nem is akármilyet. A John Carter első előzeteséből és a fotókból az derül ki, hogy sikerült egy nagyon látványos mozit készíteniük, aminek ráadásul titkos kedvencünk a főszereplője.

A Wall-e rendezője új sci-fit készített Edgar Rice Burroughs könyvsorozatának első kötete alapján, amiben John Carter egy konföderációs veterán harcos egy nap rejtélyes körülmények között a Marson találja magát. A történet szerint John Carter belekeveredik egy évszázadok óta tartó konfliktusba, mely a bolygó furcsa őslakosai között zajlik. Világuk az összeomlás szélére kerül, és Carter hirtelen rádöbben, hogy Barsoom népének élete az ő kezében van.

Az eredeti néven Mars Hercegnőjét Edgar Rice Burroughs írta, akinek neve, olyan könyvekhez köthető, mint a Tarzan a dzsungel fia, vagy a Mars Istenei. A történet először 1917-ben jelent meg könyv formájában, és nagy hatással volt akkoriban a sci-fi rajongókra.

Az Oscar-díjas rendezője Andrew Stanton, meglepő választás volt a produkcióhoz, hiszen Stantonnak korábban sosem volt még dolga élőszereplős akciófilmmel. A Disney számos szörnyet és idegent alkotott meg, hogy létrehozzák a különös világot. Az elkészült film egyik legmeglepőbb figurái a tíz láb magas zöld tharkok, melyeket Stanton és csapata megjelenítésükkel emberivé szerette volna tenni. A rendező elmondta számos változás várható a könyvhöz képest.

Az erős vizuális világot még az először felkért Robert Rodriguez kezdte el kitalálni, akitől azért vette el a Paramount a filmet, mert kilépett a rendezők céhéből. Korábban a Paramount megállapodott, hogy csak a rendezők céhének a tagjai forgathatnak filmet náluk. Később leigazolták a Sky kapitány és a holnap világa rendezőjét, Kerr Conrant, majd a Vasembereket jegyző Jon Favreau-t is.

A 250 millió dolláros büdzsé meglátszik már az előzetesen is: iszonyú sok és jól kitalált karakter, mintha a Conan, a barbárt meg lehetett volna értelmesen csinálni a Csillagok háborúja és a Mad Max közös világában. Tessék megnézni:

A címszerepet Taylor Kitsch játssza, a hercegnő pedig Lynn Collins lesz, akit a nézők az X-menből ismerhetnek. A filmben közreműködött Samantha Morton, William Defoe és Mark Strong is.

A John Cartert alakító Taylor Kitsch-nek régóta nagy rajongói vagyunk a nagyon eltalált középiskolás amerikaifoci-dráma, a Friday Night Lights miatt. A sorozatban a balhés tim Rigginst alakította, aki mindig nagy harcokat vívott szabadságáért és igazáért, de sokszor megjárta.

Korábban Ray Harryhausen fejében is megfordult a filmes adaptáció ötlete, ám később elvetette, a jogok pedig Andy Vajnához kerültek. Vajna és csapata Tom Cruise-t választották volna a főszerepre, végül az ötlet itt is semmivé foszlott digitális technikai akadályok miatt. A Disney 2007 óta birtokosa a film készítésének jogával, a Pixarnak ez lesz az első élőszereplős filmje.

Magyarországon 2012 március 8-án várható a film.