Cronenberg szerint Pattinson fantasztikus

2011.12.02. 10:32

David Cronenberg nemrégiben fantasztikus színészként jellemezte Robert Pattinsont. Az Erőszakos múlt, és Gyilkos ígéretek rendezője szerint az Alkonyat sztárja kitűnő választás volt a Cosmopolis című új filmjéhez. Bár tavaly még úgy tűnt Colin Farrel lesz a befutó a szerepre, Cronenberg azóta változtatott nézetein. A film Don DeLillo azonos című regénye alapján készül, középpontjában egy milliárdossal, aki egy napon, a tőzsdén minden pénzét a japán jenre teszi, aminek folytán hihetetlen mennyiségű pénzt veszít. Végül pedig a csőd szélére sodródik.

„Sok mindent végig kell gondolni egy színészről, amikor egy karaktert keresel. Az alapokkal kezded. Hány éves? Hogy néz ki? Jóképű, vagy inkább sátáni? Végül úgy éreztem Pattinson a tökéletes választás. Egyszerű megérzés volt. –nyilatkozta Cronenberg az MTV Newsnak a szereplőválogatás folyamatáról.

Majd hozzátette, hogy bár a Cosmopolis és az Alkonyat között hatalmas a kontraszt, úgy véli, hogy a film igazi kihívást jelent majd a színésznek, amit sikeresen teljesíteni fog.

„Ez a film egy szokatlan váltás számára. Félelmetes, hiszen korábban sosem kellett még ennyit dolgoznia egy filmen. Szinte minden jelenetben benne van. Ugyanakkor a félelem jót tesz egy színésznek, ilyenkor ugyanis nem bízza el magát, és nem is unatkozik a szerepben.”- mondta Cronenberg.

A rendező szerint Pattinson eddig ügyesen vette az akadályokat, és nagyszerű színésznek tartja, aki nem fél új dolgokban kipróbálni magát. A Cosmopolis 2012-ben kerül a mozikba, és Pattinson mellett, olyan színészek teszik tiszteletüket a filmben, mint Marion Cotillard, Juliette Binoche, Samantha Morton vagy Paul Giamatti.