Angelina Jolie nyúlta első rendezését?

2011.12.05. 10:32
angelina jolie naked breasts

A hollywoodi trendnek megfelelően minden filmre jut legalább egy per, így a rendezői biznisszel most ismerkedő Angelina Jolie-t sem érhette váratlanul, amikor hivatalos levelet hozott a postás. A Radar Online jelentette, hogy egy James J. Braddock nevű, állítólag bosnyák (ezzel a névvel???) újságíró/író 2007-ben írt egy regényt The Soul Shattering címmel, és Joie ezt nyúlta le Budapesten forgatott, Inthe Land of Blood and Honey (A méz és vér földjén) című filmjének történetéhez. Braddock nem viccel a váddal, és be is nyújtotta a keresetet szerzői és szomszédos jogok megsértése miatt.

Egy interneten közzétett nyilatkozatban az író azt állítja, hogy Jolie "felhasználta, azaz lemásolt, illetve ellopta a könyv számos elemét, melyeket egy banális szerelmi történetbe rendezve prezentál, ami a kilencvenes évek szerb-horvát-bosnyák háborúi alatt soha nem történhetett volna meg." Braddock jogalapja, legalábbis a Radaron megjelent részlet alapján elég gyenge lábakon állt, hiszen állítása szerint Jolie a következőket lopta tőle:

"A film főszereplőjét egy táborban számtalanszor ütlegelik és megerőszakolják. Emellett arra kötelezik, hogy a tisztek szolgálója legyen, ami csak pár kivételezett helyzetben lévő rabnak adatik meg. A regény főszereplőjét egy táborban számtalanszor megerőszakolják, majd a tisztek szolgálója lesz." Ez így azért vékonyka, hiszen ezzel az erővel akkor Braddock a Schindler listáját lopta el, és minden olyan történet, amiben egy exzsaru vagy alkoholista magánnyomozó megmenti a gonosz terveket leleplező főhősnőt is nyúlás lenne, szóval szerintünk Braddiock ne erre a kártérítésre alapozza a lakásfelújítást.