Harry Potter után Jézuskáról forgat Columbus

2011.12.07. 14:24

Életre keltette már Harry Pottert a filmvásznon, most pedig Anne Rice regénye alapján a gyerek Jézus Krisztusról készülő film produceri munkáját vállalta el Chris Columbus.

A világhírű írónő Christ the Lord: Out of Egypt című könyvének filmjogait az 1492 Pictures és a CJ Entertainment szerezte meg. A kötet a hétéves Jézus történetét mondja el. Anne Rice kötetében Jézus családjával visszaindul Názáretbe Egyiptomból, megismeri születésének történetét, és megtudja, hogy mi a küldetése.

A filmet Cyrus Nowrasteh rendezi, a forgatókönyvet Betsy Nowrasteh írja. A rendezőt Anne Rice kérte fel, miután látta Nowrasteh egyik művét, a The Stoning of Soraya M. címűt.

"Ennek az alkotásnak esélye van arra, hogy moziklasszikussá váljon, és minden korosztályt megszólítson szerte a világon. Büszke vagyok, hogy részese lehetek ennek az elképesztő produkciónak" - idézte a Variety című filmes szaklap Chris Columbust.

Anne Rice művéből már készült nagy sikerű filmfeldolgozás, az Interjú a vámpírral, amelynek főszerepeit Tom Cruise és Brad Pitt játszotta.