Megvannak a Berlinale első versenyfilmjei

2011.12.19. 16:14

A Ezüst- és Aranymedvéért folyó versenyben részt vesz Brillante Mendoza Fülöp-szigeteki rendező filmje, a koprodukcióban készült Captive. Az alkotás főszereplője Isabelle Huppert francia színésznő. A legjobb filmnek járó Arany Medve-díjért indul a spanyol Antonio Chavarrias új műve, a Dictado, valamint egy indonéziai alkotás, a Postcards From the Zoo.

Versenyen kívül mutatják be a nagyjátékfilmek mezőnyében a Stephen Daldry rendezésében készült Rém hangosan és irtó közel (Extremly Loud and Incredibly Close) című alkotást Tom Hanks és Sandra Bullock főszereplésével, csakúgy mint a Christian Bale fémjelezte The Flowers of War című kínai filmet. Utóbbit Csang Ji-mou (Zhang Yimou) kínai rendező jegyzi és az 1937-es nankingi mészárlást eleveníti fel.

A Berlinale Special nevű szekcióban bemutatkozik egy indiai-német koprodukció, a Don - The King is Back. Ennek rendezője Farhan Akhtar. Ebbe a programba kapott meghívást Kevin Macdonald brit-amerikai munkája, a Marley című dokumentumfilm, illetve Álex de la Iglesia spanyol rendező filmje, a La chispa de la vida és a kanadai Guy Maddins alkotása, a Keyhole. A Berlinale Special műsorán szerepel továbbá Werner Herzog amerikai dokumentumsorozata, a Death Row is.

Az év első jelentős filmfesztiválja február 9-én kezdődik és tíz nappal később ér véget.