Az Alient másolja az új Prometheus-trailer

2011.12.23. 10:36

Végre kijött a várva várt Alien-előzményfilm, a Prometheus trailere, amiben Ridley Scott nemcsak hangulatban, de konkrét jelenetekben is felidézi 1979-es kultfilmjét, A nyolcadik utas: a halált. Sajnos az egyperces trailer egyharmada a stáblista és a Scott Films-logó, de azért így is jut bőven csámcsogni való a geekeknek: a fokozatosan kirajzolódó Prometheus-logó egy az egyben a 79-es Alienből lett átemelve, akárcsak az idegőrlő zene, a sötét folyosókon rohangálás és a sikítozás.

A 79-es klasszikushoz hasonlóan most is egy csapat űrhajós (Noomi Rapace, Charlize Theron, Idris Elba, Logan Marshall-Green és az Alien-filmek kötelező androidját alakító Michael Fassbender) megy át szkafanderben zseblámpázva egy patkó alakú, idegen űrhajóba (ez az Alien-kánonba Derelict néven vonult be).

A 79-es Alien és a 2012-es Prometheus idegen űrhajója
A 79-es Alien és a 2012-es Prometheus idegen űrhajója
Fotó: 20th Century Fox

Természetesen meglátják a Space Jockey székét és találnak egy urnatermet is, ahol a takaros sorba rendezett izék pont olyanok, mint az első film trailerében látható nagy, fehér tojás. Aztán ahogy az már lenni szokott, elszabadul valami gyilkos kedvű szörnyeteg (talán pont az, amit Fassbender kihúz egy kis tartályból?), a legénység meg csak rohangál a folyosókon, mint egyszeri rohamosztagos a Halálcsillag ostrománál.

Van még csapatszállítóval kigördülős és lángszórós jelenet is, ezek viszont már inkább a Cameron-féle űrzsoldos-feelinget hozzák be az új filmbe. A macskát azért hiányoltuk. Összehasonlításképp íme a 79-es Alien-trailer:

Egy pillanatig egyébként azt hittük, arctámadó is szerepel a trailerben 0:30-nál, de kikockázva már az látszik, hogy a pórul járt űrhajósnak szörny helyett inkább valami sav került a fejére, ami tán még a szkafanderét is megolvasztotta (a trailer gigaméretű állóképeiért klikk ide).

03
Fotó: 20th Century Fox

A történet szerint a Prometheus űrhajósai találkoznak teremtőikkel, az űrutazó Space Jockey fajjal, akiktől megpróbálják ellopni az őket is megalkotó biológiai kódot. Ridley Scott egy korábbi interjúban azt nyilatkozta, hogy bár a film az Alien előzménye lesz, nem rakta bele a klasszikus duplaszájú, banánfejű idegeneket. Amerikai premier: 2012. június 8. (via Den of Geek)

fassbenderalienjei
Fotó: 20th Century Fox

Bónuszkérdés: mit szed ki 0:37-nél Fassbender a tartályból? A Space Jockey aszpikban ázó mancsát? Vagy mélyfagyasztott, banánfejű Alien-hármasikreket? A kommentekben várjuk olvasóink válaszait!