Lucas: Hollywoodnak nem kellenek a csak fekete hősök

2012.01.12. 11:57 Módosítva: 2012.01.12. 14:13

George Lucas szerint Hollywood nem hajlandó egy csak fekete színészeket szerepeltető drága akciófilmet finanszírozni. A híres rendező-producer belefutott a nagy stúdióknál a falba, nem örült neki.

A Jon Stewarttal futó Daily Show-ba érkezett a Csillagok háborúját jegyző George Lucas a Red Tails című filmjéről beszélni. A január 20-án bemutatásra kerülő film gyártására 58 millió dollár költött saját pénzéből Lucas, további 36 milliót pedig a forgalmazásra. A Lucasfilm mutatja be, a Twentieth Century Fox forgalmazza a filmet. A témáját és megvalósítását tekintve hősies, hazafias történet fekete amerikai repülőpilótákról, akik bebizonyítják a második világháború díszletei között a fehér amerikai tisztikarnak, hogy a bátorságnak nincs bőrszíne, ahogy az előzetesben is elhangzik ez.

Rögtön a beszélgetés elején Lucas azt kezdte el magyarázni, hogy egy átlagos, fekete szereplőkkel készülő film nem drága, a stúdiók alacsonyan tartják a költségvetéseket, mert a piacon nem tudnak annyi pénzt visszahozni velük. A rendező szerint azt sem gondolják, hogy a fekete filmeknek lehet piaca Amerikán kívül, ami a bevételeik hatvan százalékát is jelentheti.