George Lucas nem csinál több nagy filmet

2012.01.19. 13:21
tk3s 20070414 mkh h79 755

A New York Times-ban jelentette be kicsit csalódottan George Lucas, hogy visszavonul, nem készít többet se nagy költségvetésű filmet, se Csillagok háborúját. Kis költségvetésű, személyes filmeket rendezne.

"Visszavonulok" - nyilatkozta George Lucas az NYT-ben legújabb filmje, a producerként jegyzett Red Tailsről készített interjúban. "Kiszállok az üzleti életből, a cégből, minden ilyenből" - tette hozzá. Ez nem azt jelenti, hogy a filmgyártás minden formájából kivonul, mert kisebb, személyes filmeket szeretne készíteni.

Lucasnak elege lett abból, hogy folyamatosan cseszegetik, amire az internet persze csak ráerősített: "Az interneten azért panaszkodnak, mert állandóan változtatok a filmjeimen. Oké, de az én filmjeim, az én nevemmel."

Az újságíró rákérdezett, hogy készítene-e még új Csillagok háborúját, de jogosan kérdezett vissza Lucas, hogy miért tenne ilyet, főleg, ha állandóan "azt kiabálják, hogy milyen borzalmas ember vagyok".

A Hollywoodot és a filmgyártást alapjaiban megváltoztató legendás rendező, George Lucas utoljára 2005-ben rendezett, akkor a Csillagok háborúja sorozatból a Sith-ek bosszúját. Pályáját a rövidfilmek után a remek THX 1138-cal kezdte 1971-ben, majd az American Graffitivel folytatta. Az első Csillagok háborúját 1977-ben rendezte. Producerként és ötletgazdaként hozzá kötődik a Steven Spielberg rendezésében készült Indiana Jones-sorozat.