Space Jockey gyilkol az Alien-előzményben

2012.01.19. 13:19

Nincs olyan hét, hogy ne szivárogna ki valami új infó az Alien-mentes Alien-előzményként reklámozott Prometheusról: a Space Jockey-k sisakja és szobra után most két főszereplő is elspoilerezte a sztorit és azt, hogy milyen szerepet kaptak a filmben.

prometheussegg
Fotó: 20th Century Fox

Kate Dickie, aki a körbeünnepelt Trónok harca tévésorozatban a Sasfészek úrnőjét, a félbolond Lysa Arrynt alakítja, a Movieweb szerint egy Mudow nevű űrhajósnő lesz Ridley Scott nyári blockbusterében, és személyi edzőként azért felel, hogy az öt évig hibernálva utazó legénység az ébredés után profi edzéstervvel hozza magát újra formába.

A színésznő beszámolója szerint a Prometheus abban is megismétli a 79-es Alient, hogy a nyitójelenet a mélyaltatásból ébredés lesz, majd nem sokkal utána a legénység összetalálkozik néhány gonosz, csontvázszerű idegen létformával, akik elkezdik őket üldözni az űrhajó folyosóin. "Csak 28 percig szerepelek a filmben, mert a szörnyek megesznek - mesélte lelkesen a színésznő, a Movieweb pedig biztosra veszi, hogy ezek a csontváz kinézetű gyilkosok a Space Jockey-k lesznek, annak ellenére, hogy az ő fajuk korábban harapós ragadozó helyett az emberiséget megteremtő, békés, nagy tudású lénynek volt beharangozva, akiktől az öntudatra ébredt emberek ellopják a terraformálás titkát (pont úgy, ahogy Prometheus lopta a tüzet az istenektől).

A régi Space Jockey-ra egyértelműen illik a szörnycsontváz jelző
A régi Space Jockey-ra egyértelműen illik a szörnycsontváz jelző
Fotó: 20th Century Fox

A Prometheus másik főszereplője, az X-Men: Az elsőkből ismerős Michael Fassbender A bűn hálójában című filmje kampánykörútján erősítette meg a hírt: tényleg egy Bishop-szerű robot lesz. "Igen, én játszom a humanoid androidot - mondta - Azért vállaltam el a szerepet, mert azonnal letaglózott a kiváló  forgatókönyv. Igazi thriller, olyan fojtogató hangulattal, amit utoljára az első Alien-filmnél éreztem."

Ridley Scott egyébként nemcsak a hibernációból ébredős jelenetet, a legénység közé vegyülő androidot és az elszabaduló idegen létformát vette át a 79-es Alienből, de a Space Jockey-k űrhajóját is: a patkó alakú, név híján Derelictnek elkeresztelt jármű már a Prometheus trailerben is látható volt. A világpremier június 8-án lesz, a hazai bemutató időpontja sajnos még nem ismert.