Az így jártam anyátokkal sztárja kapja a Hasty Pudding-díjat

2012.01.24. 10:58 Módosítva: 2012.01.24. 10:59

Jason Segel amerikai forgatókönyvíró-színész-zenésznek ítélte oda a Harvard Egyetem nagy múltú színjátszó csoportja az idei Hasty Pudding-díjat a férfiak kategóriájában.

Az év nője és az év férfija címet minden évben kiosztják a társulat által az adott évben legjobbnak tartott színészeknek.

A 32 éves Segel a február 3-án tartandó ünnepélyen veheti át a díjat, egy pudingsütőformát. A színészt leginkább az Így jártam anyátokkal című szituációs komédiából ismerheti a nagyközönség, illetve a Spancserek című vígjátékból. Ő írta a 2008-ban készült Lepattintva (Forgetting Sarah Marshall) című film forgatókönyvét, illetve ő játszotta a mozi főszerepét is.

A Hasty Pudding-díj története 1795-re nyúlik vissza, amikor 21 harvardi diák klubot alapított, amelynek alapszabálya szerint az összejövetelekre mindig más tag hoz egy adag hasty puddingot, azaz zabból (vagy más gabonából) főtt kását.

Tavaly az elismerést Jay Leno humorista és színész kapta, a női kategória idei győztesét egy nappal korábban jelentették be: a díjat az amerikai Claire Danesnek ítélték oda.

Jason Segel
Jason Segel
Fotó: Monty Brinton