no

Megint kijött egy új Prometheus-trailer

2012.03.24. 13:00

Fél perces tévés trailer került ki a netre az év legjobban várt filmjéhez, a Prometheushoz, vagyis az Alienek nélküli Alien-előzményfilmhez, amiben mégis lesznek Alienek. Igen, mi is egyre kevésbé értjük, miért nyilatkozik Ridley Scott minden hónapban máshogy, de azt biztos, hogy veszett jól intézi a film marketingkampányát: akármilyen nyúlfarknyi előzetest hoz ki két másodpercnyi új jelenettel, a világ geekjei órákon keresztül kikockázva nézik, hátha valamelyik sarokban ott lapul a nyálcsorgató banánfejű rém.

A mostani trailerben sajnos nincs ilyen, van viszont négyméteres fickó, aki egyesek szerint egy csontszkafander és elefántsisak nélküli Space Jockey, és épp zöld tábortüzet rak a 79-es Nyolcadik utas: a Halálból ismerős idegen űrhajó tróntermében, a gigamikroszkópba oltott pilótaülés mellett:

Az már világos az eddigi trailerek alapján is, hogy film sztorija egy random Däniken-könyv és a 79-es A nyolcadik utas: a Halál hibridje lett. Egy csapat archeológus rájön, hogy az ősemberek, az aztékok és a sumerok is ugyanazokat a földönkívüli óriásokat mázolták a falakra, ezért a Weyland társaság tudósai (a kötelező androiddal a csapatban) az így kapott csillagtérképpel elindulnak a galaxis legsötétebb sarkába, felvenni a kapcsolatot a teremtőikkel. A felfedezőút azonban mészárlásba csap át, ahol a végén már nem csak a Prometheus legénységének élete a tét, hanem az egész emberiség sorsa.

Az már szinte biztos, hogy az ormányos Space Jockey-k valójában négyméteres humanoidok, akik csak testpáncélnak használják a csontvázruhát. A patkó alakú űrhajójuk ugyanúgy néz ki, mint az elhagyatott Derelict, amiről A nyolcadik utas: a Halálban a Nostromo legénysége áthozta az arctámadót. A Space Jockey faj az eddigi hírek szerint az emberiség teremtője lesz a Prometheusban, ám az öntudatra ébredt, izgága szolgák (a mitológiai Prometheus tűzlopásához hasonlóan) el akarják csenni mestereiktől a terraformálás és a többi univerzumépítő trükk titkát.

Ezek után már tényleg nem lennénk meglepve, ha a Prometheus kíváncsi legénysége (Noomi Rapace, Charlize Theron, Idris Elba, Logan Marshall-Green, Michael Fassbender, Kate Dickie) most is megbolygatnák valami idegen létforma unalmas életét (például a gigafejes urnateremben), ami majd szűk szervizfolyosókon rohangál utánuk és egyenként lemészárol mindenkit. A régi Prometheus-trailer és a 79-es Alien előzetese elég hasonló krízishelyzeteket mutat be:

Ráadásul Kate Dickie, a Trónok harca tévésorozat Lysa Arrynja, aki egy Mudow nevű űrhajóst alakít az előzményfilmben korábban olyan hasonlóságokat is elpletykált, miszerint a Prometheus nyitójelenete egy mélyaltatásból ébredés lesz, majd nem sokkal utána a legénység összetalálkozik néhány gonosz, csontvázszerű idegen létformával, akik elkezdik őket üldözni az űrhajó folyosóin, a színésznőt pedig az elsők között koncolják fel. A Prometheus piros betűs premiernapja június 8-án lesz.