Csillagász pirított James Cameronra

2012.04.02. 16:02

Kénytelen volt újraforgatni a háromdimenziós Titanic egy jelenetét James Cameron, mert egy csillagász figyelmeztette, hogy rosszul álltak a csillagok a filmben a hajó süllyedésekor.

A The Daily Telegraph online kiadásának értesülése szerint a filmrendező átdolgozta a jelenetet, amelyben a főszereplő Rose (Kate Winslet) a tengeren hánykódó uszadékfán lebeg, miután Neil deGrasse Tyson e-mailben hívta fel a figyelmét a hibára.

Az amerikai csillagász levelében megjegyezte, Cameronnak tudnia kellett volna, hogy 1912. április 15-én hajnalban, amikor a Titanic elsüllyedt, nem olyan csillagzat állt a luxusgőzös felett, amilyet az eredeti filmben Rose lát maga fölött, amikor az égre pillant.

Cameron nem volt rest, bekérte a tudóstól a tragédia idejének megfelelő pontos csillagállást, és a héten világszerte a mozikba kerülő háromdimenziós filmváltozat már a javított égboltot mutatja. Ez volt az egyetlen nagyobb technikai változtatás, amit az eredeti Titanic produkción végrehajtottak - írta a telegraph.co.uk.