Dugó lesz az M1/M7-esen Bruce Willis miatt

2012.04.03. 09:37 Módosítva: 2012.04.03. 09:53

Bruce Willis a Bors szerint április végén, a Blikk infói szerint másfél hét múlva jön Magyarországra, ugyanis nálunk és a szerb fővárosban forgatják a Die Hard 5. részét, a Good day to Die Hardot. A történet Oroszországban játszódik, oda keveredik ki John McClane a fiával, és együtt szállnak szembe az orosz alvilággal.

A Die Hard legújabb részében természetesen megint lesz autós és helikopteres üldözés, hatalmas karambolok és felrobbanó autók. A grandiózus jelenetekhez pedig a forgatókönyv szerint szükség lesz egy olyan helyszínre, ahol autós- és gyalogos-felüljáró is van, továbbá legalább kétszer négy sáv. Ennek a kritériumnak megfelel az M1-es és M7-es közös szakasza, de annak akár időleges lezárása is hatalmas dugókat okozhat, és ezzel a gyártó cég is számol - tudta meg a Bors.

A napilap megszólaltatott egy egy területfoglalásokért felelős illetékest is, aki szerint az engedély függ a helyszíntől, a napszaktól, a forgatás időtartamától, és elsősorban attól, hogy lehet-e terelőútvonalat kijelölni. Mint mondta, a gyakorlat szerint tíz percekre zárják le az útszakaszokat, de kétségtelen, hogy még így is okozhat a stáb kellemetlenségeket az autósoknak.

Az Index ugyanakkor úgy tudja, hogy nemcsak az M1/M7-es közös szakasza, hanem a rakpart is a Die Hard 5. helyszíne lehet, ott forgathatják majd le a helikopteres üldözést, méghozzá fényes nappal. A bosszankodás azonban bőven megéri majd, mivel a stáb becslések szerint nagyjából 14 milliárd forintot költhet hazánkban.

Az ötödik rész rendezője John Moore lesz, a forgatókönyvet Skip Woods írta. A bemutatót eredetileg 2013. február 14-ére, Valentin-napra időzítették, de ezt szeptemberre tolták infiormációink szerint.