Újraéled A múmia

2012.04.05. 12:49 Módosítva: 2012.04.05. 12:49

A szerep

A népszerű, tehetségesnek hazudott színész, Branden Fraser hónapok óta ki sem mozdult Los Angeles-i lakásából. Az újságírókat és rajongókat is elhajtotta, annyira várta, hogy megérkezzen a nagy szerep. Bespájzolt konzervből, lisztből, cukorból, nem akart kimozdulni, hogy a nagy szerep megtalálja. Csak várta, hogy jöjjön az az átkozott szerep. Közben minden készlete kiürült, de ő nem mozdult. Előbb csak fogyni kezdett, majd bőre kiszáradt, teste összeaszott.

A hónapokból évek lettek, a szerep nem jött, Fraser csalódottan, méla belenyugvással törődött bele.

Más: Néhány évvel később Brendan Fraser főszereplésével bemutatták A múmiát, amit úgy játszott el, ahogy előtte és utána soha senki.

(vl)

A Universal Pictures megegyezett az új Ridley Scott-film, a Prometheus írójával, Jon Spaihtsszal, hogy újraélesztik A múmia-franchise-t.

Stephen Sommer 1999-es A múmia című sikerfilmje, melyben a főszereplő Breandan Fraser és Rachel Weisz volt, 415 millió dollár bevételt termelt világszerte. A 2004-es folytatást 433 milliót hozott, míg Rob Cohen A múmia – A sárkánycsászár sírja című rendezése 401 milliót.

„Hasonló lehetőségnek látom ezt, mint a Prometheust – mondja az író. – Vissza tudok térni egy történet gyökeréhez, aminek félelmetes az anyaga, és sötét a világa."

Spaihts, aki 2012-ben rajta volt a Variety legjobb forgatókönyvíróinak tízes listáján, jelenleg épp a World War Robotot írja – illetve egy cím nélküli, űrben játszódó kalandfilmet Jerry Bruckheimernek. Legutóbbi munkája A legsötétebb óra volt.