Három hete vezet Az éhezők viadala

2012.04.09. 18:10

A Titanic háromdimenziós változata sem tudta megverni az amerikai mozipénztáraknál Az éhezők viadalát, amely már a harmadik egymást követő hétvégén hozta a legtöbb bevételt.

Nagypéntektől húsvétvasárnapig 33,5 millió dollár értékben váltottak jegyet Észak-Amerikában a Lionsgate stúdió sci-fijére, amely kevesebb mint egy hónap alatt már több mint 300 millió dollár bevételt hozott csak az Egyesült Államokban és Kanadában, globálisan pedig 415 millió dollárt.

James Cameron sztárrendező háromdimenziós változatban piacra dobott Titanicjának be kellett érnie a harmadik hellyel, annak ellenére, hogy jövő hétfőn (április 15-én) lesz a nevezetes katasztrófa 100. évfordulója. A 3D-s szuperprodukció 17,4 millió dollárt hozott húsvéthétvégén, ami csak a harmadik helyre volt elegendő.

Második helyen Az amerikai pite: A találkozó, a 13 éve indult tinikomédia-széria 4. része debütált 21,5 millió dolláros árbevétellel. Felmérések szerint a filmre 61 százalékban 25 éven felüliek váltottak jegyet, ami arra utal, hogy a produkció jórészt a korábbi részek rajongóiból meríti közönségét. A pités sorozat első három részére összesen 750 millió dollár értékben adtak el jegyet a világban.