Folytatódik a Sin City

2012.04.13. 10:59

A Hollywood Reporter információ szerint Robert Rodriguez végre tényleg elszánta magát arra, hogy elkészítse a 2005-ös Sin City folytatását. A Frank Miller képregényéből készült, stílusosan erőszakos film annak idején forradalminak számított, hiszen majdnem képről képre lemásolta a forrásmunkát, főleg fekete-fehérben készült és még a kameraállásokban is hű volt az alapanyaghoz. Ezen annyira ezért nem lehet csodálkozni, hiszen Rodroguez megtette Millert a projekt társrendezőjének.

A Sin City: A Dame to Kill For címre hallgató folytatást a Dimension Films jelentette be tegnap, hozzátéve, hogy a rendezői székbe visszatér Rodriguez és Miller is, a produkciót pedig az AR Films és Rodriguez saját cége, a Quick Draw Productions finanszírozza majd. A rendező szerint ő már nagyon régóta szeretett volna a folytatással foglalkozni, de csak Miller társaságában, és csak akkor, ha valami igazán különlegeset, a rajongóknak is kivételes élményt nyújtó történetet tud elmesélni.

A Sin City-hez hasonlóan várható, hogy a Dame To Kill For is több történet elegye lesz, amihez a címadó sztori csak az egyik történetszálat biztosítja majd. A forgatókönyvet Miller és korábban a Sin City-n is dolgozó William Monahan írja majd, a szereplőválogatás hamarosan elkezdődik, a forgatást pedig nyárra tervezik.