Arctámadó vigyorog a Prometheusban

2012.04.30. 10:34

Vége a találgatásoknak az Alien nélküli Alien-előzményfilmmel kapcsolatban: a Prometheus legfrissebb traileréből már egyértelműen kiderül, hogy a gigafejes urnaterem kőtojásaiból egy kis Alien ugrik Charlize Theron űrhajósaira, Noomi Rapace pedig valószínűleg azért ordít annyira 2:29-nél, mert már mocorog benne a duplaállkapcsú mellkasrobbantó:

Azt már eddig is tudtunk a filmről, hogy a sztorija egy Erich von Däniken-könyv és a 79-es A nyolcadik utas: a Halál hibridje lett. A filmben egy csapat archeológus rájön, hogy az ősemberek, az aztékok és a sumerok is ugyanazokat a földönkívüli óriásokat mázolták a falakra, ezért a Weyland társaság tudósai (a kötelező androiddal a csapatban) az így kapott csillagtérképpel és a kor legmodernebb kutatóhajójával elindulnak a galaxis legsötétebb sarkába, felvenni a kapcsolatot a teremtőikkel.

A felfedezőút azonban ugyanolyan szervizfolyosós mészárlásba csap át, mint a 79-es Alienben. Az Alien-rajongók szerint a Prometheus legénységének egyik tagja ugyanis megirigyeli az ormányos csontpáncélt hordó Space Jockey-k isteni hatalmát, és a mitológiai Prometheus tűzlopásához hasonlóan elcseni tőlük a teremtés titkát, ráadásul egy parazita lényt is elszabadít az egyik kőtojásból. Az ormányosok berágnak az emberekre, és rájuk küldik az amúgy csak terraformálásra, azaz a vad élőlényekkel zsúfolt bolygók megtisztítására használt Alient, ám az ellenük fordul, és épp az egyik Space Jockey-ból kibújva válik a galaxis legveszedelmesebb szörnyetegévé. Premiernap: június 8.