200 milliós bevétellel nyitott a Bosszúállók

2012.05.06. 19:49

Minden idők legnagyobb premierhétvégi bevételével, 200,3 millió dolláros jegyeladással startolt az észak-amerikai mozikban a Bosszúállók című képregényfilm. Ez persze még csak a Marvelt megvásároló Disney előzetes becslése, a végleges adatokat hétfőn teszik közzé. A korábbi premierhétvégi rekordot a Harry Potter befejező része tartotta 169,2 millió dollárral.

A Robert Downey jr., Scarlett Johansson, Chris Evans, Mark Ruffalo és Chris Hemsworth főszereplésével forgatott produkció külföldi forgalmazásából a múlt hét óta 441,5 millió dollár folyt be, így a Joss Whedon rendezte akciófilm globális bevétele máris 641,8 millió dollár. A képregényfilm már amerikai és kanadai bemutatója napján, pénteken 80,5 millió dollárt kasszírozott, amivel a második legnagyobb premiernapi bevételt könyvelhette el.

A Marvel Comics képregénykiadó művei alapján Disney Marvel stúdióban készült film a Harry Potter mellett A sötét lovagot is megelőzte, amely bemutatása első három napján 158,4 millió dollárt kaszált, valamint Az éhezők viadalát is háttérbe szorította, amire premierhétvégéjén 152,5 millió dollárért vettek jegyet az észak-amerikai nézők.