Gyöngyi
2 °C
13 °C

Egymilliárd dollárt kaszált a Bosszúállók

2012.05.14. 10:47
14 hozzászólás

A hétvégi 103 millió dolláros amerikai bevételével nemcsak első lett a toplistán a Bosszúállók, de most már Joss Whedon Marvel-hősei is benne vannak az egymilliárd feletti bevételt szakító blockbusterek klubjában. A Bosszúállók az 1,002 milliárdos bevétellel ráadásul beelőzték a konkurens DC kiadó képregényhősét, Batmant: a Sötét lovag az 1,001 milliárdos összebvételével már csak tizenkettedik a legtöbbet kaszáló mozifilmek toplistáján. A népszerűség nem véletlen, a filmet minden néző és kritikus imádta és még az Index is dicsérte: "a Bosszúállóknak mindenképpen a legjobb képregényfilmek között a helye".

A rekordbevétel hatására Kevin Feige, a Walt Disney Company alá tartozó Marvel Studios vezérigazgatója megerősítette a hírt: az Avengers 2 és a Vasmeber 3 mellett lesz Thor 2 és Amerika kapitány 2 is.

A szuperhősöknél jóval szerényebben, 28,8 millió dollárral nyitott Amerikában Tim Burton és Johnny Depp új horrorja, az Éjsötét árnyék, a harmadik helyre pedig már 6,3 millióval be tudott futni a Think Like a Man című romantikus vígjáték. 4,4 millióval negyedik Az éhezők viadala (itt fanyalogtunk miatta), ötödik a 4,05 millióval Zac Effron nyálas háborús filmje, a Szerencsecsillag, a Wallace és Gromitot jegyző Aardman Animations Kalózok! A kétballábas banda című gyurmafilmszerű 3D-meséje 3,2 millióval csak hatodik lett.

A hetedik Emily Blunt Ötéves jegyesség című romantikus filmje 3,1 millióval, nyolcadik a Keleti nyugalom - Marigold Hotel 2,65 millióval, a Disney majmos dokumentumfilmje, a Chimpanzee 1,62 millió dollárral kilencedik. A toplista utolsó helyére Eva Longoria legújabb gyereknevelős vígjátéka, a Girl in Progresskerült, igen szerény 1,35 millió dolláros nyitóbevétellel.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.