Egymilliárd dollárt kaszált a Bosszúállók

2012.05.14. 10:47

A hétvégi 103 millió dolláros amerikai bevételével nemcsak első lett a toplistán a Bosszúállók, de most már Joss Whedon Marvel-hősei is benne vannak az egymilliárd feletti bevételt szakító blockbusterek klubjában. A Bosszúállók az 1,002 milliárdos bevétellel ráadásul beelőzték a konkurens DC kiadó képregényhősét, Batmant: a Sötét lovag az 1,001 milliárdos összebvételével már csak tizenkettedik a legtöbbet kaszáló mozifilmek toplistáján. A népszerűség nem véletlen, a filmet minden néző és kritikus imádta és még az Index is dicsérte: "a Bosszúállóknak mindenképpen a legjobb képregényfilmek között a helye".

A rekordbevétel hatására Kevin Feige, a Walt Disney Company alá tartozó Marvel Studios vezérigazgatója megerősítette a hírt: az Avengers 2 és a Vasmeber 3 mellett lesz Thor 2 és Amerika kapitány 2 is.

A szuperhősöknél jóval szerényebben, 28,8 millió dollárral nyitott Amerikában Tim Burton és Johnny Depp új horrorja, az Éjsötét árnyék, a harmadik helyre pedig már 6,3 millióval be tudott futni a Think Like a Man című romantikus vígjáték. 4,4 millióval negyedik Az éhezők viadala (itt fanyalogtunk miatta), ötödik a 4,05 millióval Zac Effron nyálas háborús filmje, a Szerencsecsillag, a Wallace és Gromitot jegyző Aardman Animations Kalózok! A kétballábas banda című gyurmafilmszerű 3D-meséje 3,2 millióval csak hatodik lett.

A hetedik Emily Blunt Ötéves jegyesség című romantikus filmje 3,1 millióval, nyolcadik a Keleti nyugalom - Marigold Hotel 2,65 millióval, a Disney majmos dokumentumfilmje, a Chimpanzee 1,62 millió dollárral kilencedik. A toplista utolsó helyére Eva Longoria legújabb gyereknevelős vígjátéka, a Girl in Progresskerült, igen szerény 1,35 millió dolláros nyitóbevétellel.