Véres Bruce Willis feszít az Erzsébet hídon

2012.05.19. 15:45 Módosítva: 2012.05.19. 21:04

A Budapesten forgató Die Hard 5-stáb a hétvégén sem pihent. Bruce Willis, aki szerdán még Cannes-ban integetett a fotósoknak, miközben legújabb filmjét, a Holdfény királyságot reklámozta, szombat délelőtt a francia Riviéra helyett már az Erzsébet hídon feszített, véres lábszárral. Délután pedig a filmbéli fiával rohangált a moszkvai nyomortanyának berendezett Párizsi Udvarban.

Az 57 éves akciósztár a John McClane fiát, Jacket alakító Jai Courtney-vel és az orosz terroristát játszó német színésszel, Sebastian Koch-hal támaszkodott szombat délelőtt az orosz zászlóval és újságosbódéval kidekorált Erzsébet híd kőkorlátjánál, ahol távcsővel kémlelték a Moszkvát helyettesítő Budapestet. A kultikus atlétatrikó helyett nagypapás, kockás inget viselő John McClane egyébként már ebben a jelenetben is véres volt: a bal nadrágszárán egy nagy, preparált sebhely díszelgett.

A Die Hard - Drágább, mint az élet címen mozikba kerülő ötödik részhez a lepukkant orosz bazárnak berendezett Párizsi Udvarban is vettek fel akciójeleneteket. A forgatáshoz kiürítették a Buddha Bárra átkeresztelt Klotild-palota előtti buszmegállót (itt készült egyébként az Underworld nyitójelenete is), és a Jégbüfé melletti, lezárt sávba terelték be az orosz díszleteket, a kamerákat és a világítást szállító teherautókat, az öltöztetőket és a sminkeseket. Dél körül itt fagyiztak azok a 20 és 50 év közötti statiszták is, akik kordbársony zakós vagy melegítős járókelőket alakítanak a filmben, és a bazárjelenetben nagyon pórul járnak, mert a kellékesek pont mellettük festettek vérfoltokat egy ruhásszekrénnyi fehér ingre.

01
Fotó: Barakonyi Szabolcs

A Haris közből nyíló bejáratból és a stábklotyónak használt Coffee Heavenből is látni lehetett, hogy a valaha patinás, mára lerobbant Párizsi Udvart díszletládákkal, műtócsákkal és gondosan válogatott orosz nyelvű, eldobált újságpapírokkal varázsolták a valóságosnál is retkesebb csövestanyává. Hogy a csatornaszagú nyomornegyed-feeling még fojtogatóbb legyen, a kellékesek füstgépeket rejtettek a szétdobált kartondobozok és hálózsákok mögé.

Az épület belső kupolája alatt egy olyan jelenetet forgattak, amiben Bruce Willis egy szőke nővel bement az egyik üzletbe, de a stáb természetesen a szép, de elhanyagolt lépcsőházakat és az üresen álló emeleti lakásokat is felhasználta a készülő filmhez.

03
Fotó: Barakonyi Szabolcs

A Párizsi Udvar mellett a Petőfi Sándor utcából is moszkvai helyszín lett. A Corso Étterem orosz nyelvű menüt és cirill betűs cégért kapott, a kukáskonténerekre moszkvai telefonszámokat festettek, moszkvai DJ-k bulijait hirdető poszterek virítottak a falakon és ide is beállt egy ugyanolyan szürke orosz rendőrautó, mint amilyen a Bazilika előtt driftelt pár héttel ezelőtt az éjszakai forgatáson. Ez a kinti átalakítás viszont csak arra szolgált, hogy a Párizsi Udvarban még délután 4-kor is a filmbéli fiával rohangáló Bruce Willis válla fölött ne találjanak a bakivadászok magyar éttermet vagy hazai zenekart reklámozó plakátot.

Bulizó, vetkőző vagy halott statiszta a Budapesten készülő Die Hard 5-ben? Pont az ön háza előtt forgat akciójelenetet Bruce Willis? Azonnal írjon nekünk erre a címre!