Mégsem Khan lesz az új Star Trek főgonosza

2012.05.30. 11:38

Az előzetes pletykákkal és infókkal ellentétben most megint úgy tűnik, a Sherlock című tévésorozatból (is) ismert Benedict Cumberbatch mégsem Khan Noonien Singh karakterét alakítja majd JJ Abrams második, jövőre mozikba kerülő Star Trek-filmjében. Ezt a Scotty nevű hajómérnököt alakító Simon Pegg mondta el a Daily Telegraph-nak. "Nem Khan lesz a főgonoszunk. Ez csak egy pletyka, amit mindenki felkapott, és ez engem rettenetesen idegesít, mert konkrétan nem igaz, amit elkezdtek terjeszteni. Mindenki szeret jólértesültnek látszani, de ez már túlzás."

Ricardo Montalban, mint Kahn az 1982-es Star Trek II-ben
Ricardo Montalban, mint Kahn az 1982-es Star Trek II-ben

Pegg nem is Cimberbatch karaktere miatt aggódik, hanem azért, mert olyan felfokozott várakozés előzi meg a filmet, amihez nem biztos, hogy fel tudnak nőni. "Az első részben (sorozatban a 2009-es Star Trek a 11. film volt, amit a tévésorozatok karaktereire és világára építettek) szerencsénk volt, mert felépíthettük a karaktereket, volt idő ezzel foglalkozni, ami viszont most már nincs meg. A tét nagyobb, és nekünk is sokkal jobban oda kellett figyelnünk, remélem bejön majd a nézőknek amit összehoztunk." A Star Trek 2-t 2013 májusában mutatják be világszerte.

Khan karakterét az időben második Star Trek-mozifilmben (1982) már láthattuk, ott Ricardo Montalbán alakította. Az emberfeletti képességekkel rendelkező Khan egyébként az eredeti Star Trek tévésorozat első évadának 22. epizódjában szerepelt még, ez az 1967-ben elkezdett történetszál folytatódott a moziban is.