Bruce Willis összerondította a Hősök terét

2012.06.02. 16:58 Módosítva: 2012.06.02. 18:01

Bruce Willis és a Die Hard 5 stábja szombatra és vasárnapra is lefoglalta a Hősök terét, hogy több száz statisztával forgathassanak le egy moszkvai tüntetést a Drágább, mint az élet alcímet viselő ötödik részhez. A felvételek idejére szinte az egész Városliget megbénult: mindenhová kordonokat húztak fel és a trolibuszokat is módosított útvonalra terelték.

A jelenetben rengeteg orosz egyenruhás rohamrendőr, zászlókat lengető tüntető, páncélautó és szürke járőrkocsi szerepel, de irgalmatlan mennyiségű eldobált szemét és egy fityiszt mutató papírököl is látható a helyszínen, sőt, még a budapesti főpolgármester, Tarlós István is kinézett a forgatásra. A tüntetőket alakító statiszták az egyik filmbéli orosz terrorista, Komorov kiszabadítását követelik (őt a német Sebastian Koch alakítja), Bruce Willis pedig közöttük rohangál egy nagy, barna táskát cipelve.

A felvételt a pocakos rendező, John Moore személyesen vezényelte le, de szerepelt a jelenetben Jai Courtney is, aki a véres atlétatrikós John McClane Jack nevű fiát alakítja. A Szépművészeti Múzeum lépcsőjén rohangáló, maszkos kommandósok és a rács mögé csukott terroristavezért ábrázoló transzparensek egy bírósági jelenthez kellettek: valószínűleg a múzeum hivatott reprezentálni azt a moszkvai tárgyalótermet, ahová a hírhedt bérgyilkost alakító Árpa Attila is beront, hogy kivégezze a filmbéli esküdtszéket és a magyar statiszták százait.

A 2013. februárjában mozikba kerülő ötödik Die Hard filmben Budapest helyettesíti Moszkvát: itt veri szét a helyi maffiát az idősödő John McClane (Bruce Willis) és a balfasznak tartott fia, akiről a történet folyamán kiderül, hogy valójában még az apjánál is tökösebb akcióhős. Bruce Willis az elmúlt hónapokban forgatott már az üres MTV-székházban, taxizott az 56-osok terén, keménykedett az Erzsébet hídon és a Párizsi Udvarban is.

Bulizó, vetkőző vagy halott statiszta a Budapesten készülő Die Hard 5-ben? Pont az ön háza előtt forgat akciójelenetet Bruce Willis? Azonnal írjon nekünk erre a címre!