20 perccel hosszabb lesz a Prometheus

2012.06.12. 11:26 Módosítva: 2012.06.12. 13:10

"Ez a moziváltozat már eleve a rendezői változat volt. De mivel az embereket mindig érdekli, hogyan készülünk egy ilyen filmre, milyen a forgatás és mit dobunk ki a végső változatból, a dvd-válzozat 20-30 perccel hosszabb lesz" - nyilatkozta Ridley Scott a Collidernek. A spoileres interjúból megtudhatjuk például, hogy a kibővített jelenetekben Noomi Rapace sokkal többet fog majd verekedni a Space Jockey-val.

Ridley Scott Alien-mentesnek ígért Alien-előzményfilmje 50 milliós bevétellel kezdett, ami R-kategóriában nem is rossz, a kritikusokat és a geekeket viszont nagyon megosztja. Mi örültünk, hogy végre itt egy régivágású, filozofikus scifi-thriller, de már a kommentelőink is amiatt hőbörögtek, hogy Scott egy unalmas popcornmozival gyalázta meg a saját Alien-mítoszát.

A külföldi sajtó is szélsőséges véleményeket írt. A Movie City News már most az idei nyár legjobb filmjének kiáltotta ki a Prometheust, a Total Film pedig ezt írta róla: „A nyolcadik utas: a Halál félelmetesebb, A bolygó neve: Halál izgalmasabb volt, de mindenképpen ez a 3D blockbuster az Alien-saga leglátványosabb darabja". A Wall Street Journalnál viszont kiakadtak: „Ez a csillagközi istenkeresés kozmikus kérdéseket tesz fel az élet értelméről, de csak idióta válaszokat ad rá".