Ang Lee rendezheti a Kleopátrát

2012.08.24. 15:31

David Fincher annyira elfoglalt, hogy kénytelen volt visszalépni az új Kleopátra-film rendezésétől, írja a Slashfilm. Ficher neve legalább egy éve forog közszájon az Angelina Jolie főszereplésével készülő projekt kapcsán, de most úgy tűnik, Ang Lee ül majd le a helyére. A film sorsát mindez nem befolyásolja, a Sony már felvette a kapcsolatot pár poetnciális rendezőjelölttel, akik közül Lee lehet a befutó.

A film alapjául szolgáló regény filmjogait (Cleopatra: A Life - Kleopátra: egy élet) Scott Rudin producer vásárolta meg még a könyv megjelenése előtt, majd 2010 júniusában jelentette be, hogy Angelina Jolie elvállata a címszerepet, és hamarosan elkezdik a film előkészítését. Az első körben James Cameron és Paul Greengrass neve merült fel rendezőként, Fincher csak 2011 márciusában került képbe, a Tetovált lány munkálatainak befejezése után.

Decemberben Ficher még meglehetősen lelkesen nyilatkozott a forgatókönyvről, amit éppen Eric Roth, a Benjamin Button különös élete című film írója pofozott át, de azóta valami megváltozott. A Slashfilm szerint elképzelhető, hogy Finchernek a Sony-val van valami baja, vagy éppen fordítva - a Tetovált lány a mozipénztáraknál nem teljesített túl jól, aminek nem örültek a stúdiófőnökök, viszont a Közösségi háló meglepően sok pénzt és három Oscar-díjat is nyert, amit persze örömmel fogadtak.

Az is elképzelhető, hogy Fincher tényleg annyira elfoglalt, hogy a Kleopátrára már nem tud időt szakítani. Mostanában egyszerre dolgozik a The Goon és a 20 000 Leagues Under the Sea című filmeken és a House of Cards című tévésorozaton, szóval valahol érthető, ha nem akar egy negyedik projektbe is belefolyni.

Az új Kleopátra Scott Rudin szerint semmiben nem hasonlít majd az Elizabeth Taylor főszereplésével készült klasszikushoz. "Egy sokkal felnőttebb, kifinomultabb filmet forgatunk, amiben Kleopátra nem az a nimfomániás vadmacska, mint amilyennek általában elképzelik. Az egyiptomi királynő történetét eddig férfiak írták meg, azért volt olyan szexuálisan túlfűtött, mi viszont egy olyan regényből dolgozunk, amit egy nő írt."