no

Ewokmentes remake kellene a Jediből

2012.08.30. 11:13
Ha az egyébként tökéletes Paul Verhoeven-féle Emlékmásból remake készülhetett, akkor épp itt az ideje, hogy a kevésbé jól sikerült sci-fi és fantasy filmekből is legyen új verzió. A cracked.com már összeállította a felújítandó filmek listáját, de mi sokkal jobbakat találtunk ki: Jar Jar-mentes Baljós árnyakat, élőszereplős Heavy Metalt és egy új Terminátor 4-et, az öreg Schwarzeneggerrel.

1. Terminátor: Megváltás-remake

A Terminátorfranchise-ból utoljára a harmadik rész volt nézhető, nekem pedig különösen bejött, mert szétbombázták benne a Földet és a dvd-extrák között megmutatták a mintakatona Candy őrmestert, akinek a fizimiskáját a Cyberdine a T-800-as Halálosztó-szériához használta. A gyalázatos Terminátor: Megváltás helyett elkészülő remake-ben is lehetne az atomcsapást túlélt, 60 éves őrmester a főszereplő: rájön, mekkora hibát követett el, azzal, hogy az arcát adta az emberiséget elpusztító Skynet-projekthez, ezért most John Connorral járja a Mad Max-hangulatú Amerika sivatagait, és ócskavassá lövi a szembe jövő fémcsontvázakat. A lázadás vezérét természetesen csakis a szétdrogozott fejű, kövér Edward Furlong alakíthatja (aki legutóbb így nézett ki a torontói Comic Conon), a barátnőjének meg le lehet szerződtetni szinte bármelyik népszerű színésznőt, például Mila Kunist.

2. A Jedi visszatér-remake

Chewnewlarge
Fotó: Lucasfilm Ltd. Photo

Egy új Jedi visszatér-változatból végre ki lehetne dobni a minden jó érzésű Star Wars-rajongót idegesítő ewokokat, és leforgatni George Lucas eredeti verzióját, amiben a Vietkongok harcmodorában küzdő, vad vukik győzik le a rohamosztagosokat. A Birodalom és a Felkelők közötti grandiózus végső csatát ugyanis eredetileg Csubakka bolygóján, a Kashyyykon vívták volna meg, csak Lucas rájött, hogy ha kétméteres vukik helyett egyméteres ewokokat ír a forgatókönyvbe, akkor elég lesz feleannyi pénzt költeni a jelmezekre. Kapóra jött Lucasnak, hogy Ralph McQuarrie 1976-os vázlatain egy zömök szőrmók is szerepelt a lézerpuskás jetire emlékeztető Csubakka mellett: így születtek meg a cukimuki ewokok. Na őket kéne kidobni az új verzióból, és a vukiháborút úgy leforgatni, ahogy azt végül csak a Sith-ek bosszújában láthattuk, bár ott a páncélos motorosok egy csapatban voltak a szőrös vademberekkel a robotok elleni harcban.

3. Baljós árnyak-remake

Óriási sztorilehetőség lett volna a Star Wars-előzménytrilógia, Lucas azonban olcsó brazil szappanoperává és midikloriános fénykardvillogtatássá züllesztette le, ráadásul Jar Jarral hivatalosan is beemelte a Csillagok háborúja-kánonba az Adam Sandler-féle fingós, köpködős, szarba lépős prosztóhumort. A remake-ből épp ezért ki kellene dobni az összes hülye mellékszereplőt és a PC-s játékoktól a képregényekig mindenhol túlértékelt Jediket, és helyette be lehetne inkább mutatni az igazi közönségkedvencek, Han Solo és Csubakka múltját.

robertdowneyhan
Fotó: Facebook / verybadfrog.com

Mikor került például a rabszolgatelepen sínylődő Csubi a koréliai csempész mellé? Hogy is volt az a szabakk-parti, amin Han legyőzte Landót és elnyerte tőle a Millenium Falcont? Melyik játékbarlangban szerezte meg Calrissian Felhőváros kormányzói székét? Hanék tényleg megcsinálták a Kessel-futamot a Falconnal vagy csak bekamuzták az egészet? Hova lett az a fűszerszállítmány, ami miatt Jabba megharagudott rájuk? És persze kiderülhetne, hogyan lett az apja levágott fejét szorongató Boba Fettből a galaxis legtökösebb fejvadásza! A fiatal Landót természetesen Will Smith alakítaná, Han Solónak pedig ki lenne tökéletesebb, ha nem a vicces és tökös Vasemberrel a karrierje csúcsára érkező Robert Downey Jr.?

4. Tűz és jég-remake

A két éve elhunyt Conan-illusztátor, Frank Frazetta és az animációs nagymester Ralph Bakshi még 1983-ban mutatta be a kard és mágia zsáner egyik gyöngyszemét, a Tűz és jég című rajzfilmet. A majomember hadseregnek parancsoló, gonosz jégvarázsló elleni harc kiváló alapanyag lehetne egy élőszereplős fantasyhez. A tejfelszőke, félpucér harcos lehetne a kigyúrt Chris Hemsworth, aki a Hófehérke-remake és a Thor után már eleve el lett könyvelve geek akcióhősnek. Farkasbundás barbárnak tökéletes volna Jason Momoa, hiszen már a Trónok harcában és az új Conanban is megvillantotta a bicepszeit, az elrabolt hercegnő, Teegra szerepét pedig természetesen egy olyan bögyös-faros színésznő kapná meg, mint Olivia Munn, Jessica Biel vagy Kelly Brook. A gonosz zsarnokot, Nekront szinte bármelyik hatvan felett is aktív akciósztár eljátszhatja Stallonétól Schwarzeneggerig (úgyis köpeny takarja az izmait és CGI-t is be lehet vetni), de mivel a jégvilág uráról van szó, a svéd Dolph Lundgrennek lenne igazán testhezálló ez a szerep.

5. Heavy Metal-remake

1981-ben már készült egy harci robotos-dinós-óriásgorillás-latexbe bújt amazonos animációs film a Heavy Metal Magazine fantasy és sci-fi képregényeiből. De ugye, hogy mennyivel jobb lenne egy élőszereplős változat, amiben a Taarnának beöltöztetett Fergie vagy a kiszőkített Sophía Vergara dobná le a láncbikinit egy Sammy Hagar-nóta taktusaira? Szerencsére az ötlet már Robert Rodriguez fejében is megfordult, bár egyelőre még nincs konkrét filmterve hozzá.