Akár még jó is lehet az új Burton-mese

2012.09.12. 13:05

Tim Burton saját magát remake-eli: a sok helyen lehúzott Alice Csodaországban és az Éjsötét árnyékszéknek gúnyolt Dark Shadow után az őrült zombikísérletes, feltámasztott kiskutyás rövidfilmjét, az 1984-es Frankenweenie-t konvertálta át a Halott menyasszonyt idéző 3D stop motion mesefilmbe. A végeredmény akár jó is lehet, mert a rendező végre visszanyúlt a karrierjét elindító, vidám-szomorú-szürreális horrortörténetekhez, az Ollókezű Edwardhoz és a producerként jegyzett Karácsonyi lidércnyomáshoz, amikhez hozzákeverte az Ed Woodból és a Támad a Marsból jól ismert B-filmes rajongását.

A legújabb Frankenweenie-részletben a főszereplő kissrác őrült professzorokra hasonlító tanára, Mr. Ryzkruski tart előadást a villámokról. A figura hangját Martin Landau kölcsönzi, aki 95-ben Oscar-díjat kapott az Ed Woodban eljátszott horrorikon, Lugosi Béla szerepéért.

A mese itthon október 5 helyett sajnos csak január 3-án kerül mozikba Frankenweenie: Ebcsont beforr címmel. Íme a korábbi előzetesek és részletek: